Вхід | Реєстрація

«І будуть усі щасливі»

«І будуть усі щасливі»

До редакції надійшов лист. Його автори не вказали ні зворотної адреси, ні номера телефону, за яким із ними можна зв’язатися. Під листом стоять два підписи, зроблені явно однією людиною. Тому редакція могла б і не друкувати його, зважаючи на явні ознаки «анонімки». Але, оскільки проблему автор чи автори пишуть на тему дійсно актуальну, робимо виключення із правила і друкуємо лист у скороченому вигляді:

Ми, жителі Кобеляк, хочемо відреагувати на статтю «Кобеляки потерпають від бродячих собак» від 18 січня 2018 року. Стає відверто страшно від усвідомлення того факту, що поряд із нами у місті живуть люди, які вважають, що можна фізично знищувати нещасних бездомних тварин.

Не знаємо, кому взагалі можуть дошкулити собаки, що гуртуються біля магазинів. Наші діти теж там постійно ходять і ніякі тварини їх не чіпають, не лякають і не кусають. Якщо хтось знає про випадки агресії з боку собак, то чому у згаданій статті немає фактів, немає дат, коли це відбувалося, не вказані прізвища постраждалих. Усе це наводить на думку, що інформація про агресію з боку собак є, м’яко кажучи, перебільшенням.

Так, собаки інколи гавкають на людей. У основному на тих, кого рідко бачать. Або на тих, хто сам починає виявляти агресію. При зустрічі з собакою не потрібно на неї кричати, махати руками, краще зупинитися і спокійно сказати «Чого ти гавкаєш. Ти ж хороша собака». Тварина заспокоїться і вже через секунду дружелюбно махатиме хвостом. Тим більше, що безпритульні тварини не відчувають себе під захистом людей і тому дуже рідко гавкають чи кидаються на перехожих. Частіше виявляють агресію домашні тварини, які вискакують на вулицю біля двору і можуть атакувати сторонніх людей.

А ви гляньте уважно в очі тим собакам, що ходять вулицями. Ті очі сповнені суму і надії на те, що їх хтось пожаліє, нагодує і приголубить.

Це ж самі люди створили цю проблему з безпритульними тваринами. Вони, не думаючи, завели їх у господарстві, а потім викинули на вулицю. Дехто каже, що не може прогодувати собаку. Чесно кажучи, не віриться у це. У кожного в домі є окраєць хліба і вода, цього тварині вже вистачить.

Звичайно, згаданих тварин не можна залишати на вулицях. Це проблема і для людей, і для самих собак. Вихід — у створенні притулку, як у нормальних європейських країнах. І тоді будуть щасливі усі: і діти, і дорослі, і тварини.

А фізичне знищення собак — це неправильно. Це не лише майбутня кримінальна відповідальність, це й гріх великий, за який прийде відплата.


Автор: Ольга Біланенко, Інна Бровка


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 лютого 2018, 10:44 | Кобеляки | Суспільство


1. Adekvatov / 10 лютого 2018, 18:35
"А фізичне знищення собак — це неправильно. Це не лише майбутня кримінальна відповідальність, це й гріх великий, за який прийде відплата." Якби автори були дійсно такі сердобольні до усього живого, то вони б ще загадали й про те, що й людей гріх вбивати. А прикривати собачаю темою, яку залюбки підхвачує газета, пряме вбивство людей, і вбивство замасковане під медичні, соціальні і інші реформи то, мяко кажучи, непорядно й цинічно. Чому ніхто не напише про кримінальну відповідальність за вбивство не десятка собак, яких ще й ніхто не вбив, а вбивство дестяків тисяч своїх співвітчизників, як з одної так і з другої сторони? Слабо?
2. Гнатович / 10 лютого 2018, 18:44
1.Adekvatov
« Чому ніхто не напише про кримінальну відповідальність за вбивство не десятка собак, яких ще й ніхто не вбив, а вбивство дестяків тисяч своїх співвітчизників, як з одної так і з другої сторони? Слабо?»

Собаки в приоритете - им не нужно платить пособия, их не нужно обеспечивать медпомощью и им можно не платить пенсию. И трупы собак даже не занимают землю под кладбища, а сразу приносят пользу, удобряя грунт)))
3. Adekvatov / 10 лютого 2018, 19:01
2.Гнатович
«Собаки в приоритете - им не нужно платить пособия, их не нужно обеспечивать медпомощью и им можно не платить пенсию.»

Якось про це й не подумав. Та тут іще одна заковика є. Вони ж зібралися у Європу, а в самій «жемчужині» Європи омріяниії кастрюлями Швейцарії, собачок, того, поїдають, блін. Посилання на matveychev-oleg.livejournal.com
4. Седой / 10 лютого 2018, 19:21
А еще собаки не будут гавкать при повышении цен на газ, которое не за горами. Это большой плюс...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації