Вхід | Реєстрація

На «Дзвінких голосах» тріумфують кобелячанки

На «Дзвінких голосах» тріумфують кобелячанки

Після першого конкурсного дня фаворитками у старшій віковій групі стали представниці Кобеляцького району — Катерина Геня із Перегонівки та Анастасія Дейнека із Кунівки. У молодшій віковій групі змусила суддів підняти «десятки» Світлана Мостова із Руденківки.

 

Пташка на щастя

«Дзвінкі голоси» сьомий рік поспіль збирають повний актовий зал Руденківської школи під час конкурсних днів. Не винятком стає і концертний вечір 2 лютого. Глядачі займають зручні місця в очікуванні щонайменше тридцяти вокальних номерів (за умовами конкурсу кожен учасник під час одного концерту має виконати дві пісні — Авт.)

Як не дивно, але найбільший ажіотаж у першій частині концерту викликає не спів когось із учасників, і навіть не вихід на сцену заслуженої артистки України Наталії Сулаєвої, яка проводила жеребкування. Зал змушує весело загомоніти… звичайна пташка, яка залітає до приміщення і кілька хвилин кружляє під стелею. Невдовзі відкривають вікно і птаха вилітає надвір, але символічний знак можна трактувати наступним чином — «Дзвінкі голоси» у цьому сезоні будуть на висоті. Концертні виступи учасників це припущення підтверджують.

 

Новосанжарщина відкриває кобеляцьких талантів

Як і очікувалося після відбору, найвищий рівень підготовки і вокалу демонструють представниці Кобеляцького району. Анастасія Дейнека у першому номері виконує пісню Ірини Федишин «Прошу в неба». Емоційність та яскравий вокал дівчини змушує суддів підняти «десятки». Однак не всіх — двоє членів журі підіймають «дев’ятки».

А от після виступу іншої представниці Кобеляччини, Катерини Гені із Перегонівки, усі судді голосують одностайно — «десятками». Спів дівчини настільки професійний та впевнений, що здається, ніби вона зможе оформити перемогу у конкурсі достроково. І члени журі відзначають рівень учасниці, наполегливо пропонуючи їй обов’язково отримати у майбутньому музичну освіту і пов’язати своє життя зі співом.

Проте після другої конкурсної пісні інтрига у старшій групі не зникає, а закручується із новою силою. Тепер вже Катерина Геня за чудове виконання «Чорнобривців» отримує від суддів кілька дев’яток, а Анастасія Дейнека змушує показати максимальні бали.

— Конкурс проводиться у Новосанжарському районі. Але нам дуже приємно, що на вашій сцені розкриваються таланти вокалістів з інших регіонів Полтавщини, у цьому випадку — з Кобеляччини, — говорить один із членів журі Дмитро Соколов.

Вокалісти старшої вікової групи з Руденківки та Нових Санжар  таких високих балів не набирають. Проте отримують цінні настанови від членів професійного журі. І у цьому також неоціненна користь «Дзвінких голосів». Навіть якщо юний вокаліст чи вокалістка не переможуть у конкурсі, вони отримають можливість чотири рази виступити на сцені перед повним залом у Руденківці, а потім іще щонайменше двічі заспівати на головній сцені району — у Центрі культури та дозвілля. А крім цього отримають професійні поради від кожного члена журі, які про вокал та виступи знають усе із практичного досвіду.

 

Дружба вартує «десяток»

А от у молодшій віковій групі цього року точно переможе представник (чи представниця) Новосанжарського району. Хоча б тому, що у цій віковій категорії немає вокалістів з інших районів. Найвищі бали, за результатами першого конкурсного дня, набирає представниця Руденківки Світланка Мостова, яка спочатку співає нетлінне Петриненківське «Боже, Україну бережи», а потім виконує усім відому із дитинства пісеньку про дружбу «Хорошо, что есть друзья». При цьому не лише демонструє членам журі вокал, але і обіграє сюжет пісні артистично. Співаючи «Ты да я, да мы с тобой!», вона запрошує із залу на сцену дівчинку-подружку і, обіймаючи за плечі, доспівує куплет. Артистичність оцінюють і глядачі — бурхливими оплесками, і члени журі — піднятими «десятками».

 

Далі — цікавіше

На цьому в цьогорічних «Дзвінких голосах» все найцікавіше… лише починається! Наступної п’ятниці, 9 лютого, учасники виконають іще по дві конкурсні пісні, наберуть різну кількість балів і завершать боротьбу за розподіл призових та переможних місць. А ще за два тижні, 23 лютого, «Дзвінкі голоси» зазвучать у Нових Санжарах, на сцені ЦКД. Тут на глядачів очікуватимуть вокальні сюрпризи від організаторів конкурсу, головними із яких будуть дуети учасників із представниками журі та оргкомітету. Це варто того, аби прийти і послухати!


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації