Вхід | Реєстрація

На Полтавщині з’явиться школа місцевого самоврядування

На Полтавщині з’явиться школа місцевого самоврядування

Створення школи ініціювали представники Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування. Проект презентували в Полтавській обласній раді.

«Школа місцевого самоврядування» розрахована на учнівську та студентську молодь. Лекції та тренінги їм проводитимуть провідні експерти, депутати та працівники апарату самоврядних громад.

— У межах впровадження реформи децентралізації та інших змін та інших змін, які сьогодні відбуваються в Україні, значно посилилася роль місцевих громад. Відповідно, потрібно більше високоякісних спеціалістів. Які готові для роботи в органах самоврядування — об’єднаних територіальних громад, сільських, районних та обласних радах, — повідомив очільник Полтавської облради, голова Асоціації «ПОАОМС» Олександр Біленький.

Готувати таких фахівців, переконаний Олександр Біленький, починати потрібно ще зі старших класів. Тому викладання основ самоврядування стане частиною шкільної програми. Далі — на рівні вищого навчального закладу. І нарешті — фахова підготовка та підвищення кваліфікації для працівників органів самоврядування.

— Наша мета — сформувати нову управлінську еліту, яка буде ефективно й успішно розвивати самоврядні громади. А відтак і Україну в цілому. Задля досягнення цілі ми об’єднуємо зусилля органів самоврядування, навчальних закладів, науковців та експертів, — додав виконавчий директор Асоціації «ПОАОМС» Володимир Микійчук.

Крім Асоціації, участь у реалізації проекту беруть обласна та місцеві ради Полтавщини; Полтавський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій; Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській обл.; Інститут післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського; Департамент освіти та науки Полтавської ОДА; міжнародні партнери та експерти в сфері місцевого самоврядування.

— Створити на Полтавщині школу місцевого самоврядування — ідея хороша. Адже кожен має розуміти: чим займаються та за що відповідають ті чи інші органи влади. І стосується це не лише тих, хто пов'язаний, або тільки планує пов’язати своє життя із самоврядуванням, — наголосила директор Департаменту освіти та науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Планується, що школа запрацює у березні. Перший етап триватиме до травня.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації