Вхід | Реєстрація

Сільським головам презентували стратегію поводження з твердими побутовими відходами

Сільським головам презентували стратегію поводження з твердими побутовими відходами

Проблема утилізації твердих побутових відходів не нова і залишається актуальною для будь-якого регіону України. І Кобеляцький район — не виняток.

Існуюча система санітарної очистки населених пунктів не забезпечує регулярного вивозу і знешкодження побутових відходів, що призводить до виникнення стихійних звалищ.

Між тим, в Полтавській області до 2020 року планують закрити всі санкціоновані сміттєзвалища, які є економічно та екологічно недоцільними. А замість них необхідно створити полігони, які відповідатимуть стандартам та екологічним нормам.

14 лютого голова райдержадміністрації Таміла Шевченко провела нараду по питанню поводження з твердими побутовими відходами на території району.

У засіданні також взяли участь голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський, сільські голови Кобеляцького району та кандидат технічних наук, доцент кафедри прикладної екології та природокористування Полтавського національного технічного університету Оксана Ілляш.

Оксана Едуардівна презентувала присутнім стратегію поводження з твердими побутовими відходами в Полтавській області на 2017-2020 роки та практичні рекомендації стратегії для органів самоврядування.

В ході доповіді, вона відповіла на безліч питань, які виникали у сільських голів. В тому числі, поінформувала про види робіт і сертифіковані організації, які можуть здійснювати роботи з розробки паспортів місць виділення відходів (звалищ і полігонів відходів), необхідності розробки містобудівної документації, схем санітарного очищення населених пунктів, логістичних схем маршрутів руху сміттєзбиральної техніки та техніко-кошторисний розрахунок для проведення робіт з удосконалення діючих звалищ ТПВ.

По завершенню наради, увагу сільських голів було акцентовано на тому, що лише комплексний підхід на основі міжмуніципального співробітництва дозволить ефективніше вирішити спільну проблему, шляхом об’єднання фінансових ресурсів та залучення додаткових коштів, як з державного, так і з обласного бюджетів, взявши участь у відповідних конкурсних відборах.


Автор: Прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2018, 15:11 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації