Вхід | Реєстрація

У Полтаві чоловік забрав зі смітника гранатометний постріл і отримав за це 3 роки умовно

У Полтаві чоловік забрав зі смітника гранатометний постріл і отримав за це 3 роки умовно

Полтавський суд призначив 3 роки умовно чоловіку, який знайшов на смітнику гранатометний постріл і забрав собі

Полтавський райсуд Полтавської області виніс вирок раніше засудженому полтавцю Геннадію А., який зберігав удома гранатометний постріл. 5 лютого суддя Ігор Кіндяк затвердив його угоду із прокурором і засудив до 3 років умовно. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Згідно з матеріалами справи, 11 січня цього року Геннадій А. знайшов біля сміттєвих баків по вул. Чутівській (від вул. Щербанівський шлях вздовж Харківського шосе) у Полтаві гранатометний постріл ВОГ-25П калібру 40 мм. Осколковий боєприпас він залишив собі і забрав додому.

Того ж дня до його будинку завітали правоохоронці. Слідчо-оперативна група вилучила постріл з помешкання Геннадія А. у Розсошенцях. Дії чоловіка кваліфікували за ч.1 ст.263 ККУ, як незаконне незаконне носіння, зберігання боєприпасів.

Довідково. Гранатометний постріл ВОГ-25 — осколковий боєприпас калібру 40 мм для підствольних гранатометів ГП-25 «Костьор» та ГП-30 «Обувка». Поєднує в собі гранату і метальний заряд у гільзі.

18 січня Геннадій А. уклав із прокурорм угоду про визнання винуватості. Згідно з нею обвинувачений під час досудового розслідування повністю визнав винуватість у злочині і зобов’язався беззастережно визнати її в судовому засіданні. Натомість прокурор обіцяв клопотати у суді лише за вирок із умовним терміном.

Цю угоду і затвердив суддя Ігор Кіндяк. Геннадія А. засудили до 3 років ув’язнення з іспитовим терміном 1 рік. Портягом цього часу обвинувачений має періодично відвідувати дільничного поліцейського та повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання. Також без дозволу правоохоронців засуджений не має права виїжджати за межі України.

Нагадаємо, наприкінці грудня у Розсошенцях стався вибух. Пізніше з’ясувалося, що на стоянці біля житлового будинку невідомі замінували автомобіль Mercedes-Benz С180. Правоохоронці його розмінували.


Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2018, 12:57 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації