Вхід | Реєстрація

Лісорубів-порушників затримали «на гарячому»

Лісорубів-порушників затримали «на гарячому»

Під час рейду поліцейські та активісти виявили трьох молодиків, які без дозвільних документів пиляли дерева в лісосмузі.

Наприкінці січня пізнього вечора працівники Царичанського відділу поліції спільно з представниками громадського формування «Самооборона Майдану» затримали трьох невідомих осіб, які випилювали дерева в лісосмузі.

А передісторія така. До представників громадської організації надходили часті скарги від мешканців громади про те, що у лісопосадці, яка знаходиться між Івано-Яризівкою та каналом «Дніпро — Донбас», невідомі зловмисники випилюють акації на продаж.

27 січня поліцейські та «самооборонівці» провели рейд. Під час патрулювання вказаної території вони застали «любителів зелених насаджень» за роботою. За звуком бензопили лісорубів спіймали зненацька. Виявилось, що розпиляні дерева злодії вантажили у автомобіль «Газель».

Учасники рейду викликали на місце слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала факт правопорушення.
Затриманих разом із вантажем доставили до відділення поліції. У них вилучили дві бензопили. Газель із дровами на час слідства була направлена на штрафмайданчик.

Факт правопорушення був занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Троє невідомих молодиків, віком від 23  до 30 років, виявилися мешканцями Царичанського району. У інтересах слідства імена їх не розголошуються. Скоєне правопорушення інкримінується за статтею 245 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». Карається штрафом від 300 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 5 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той же строк. Та ж дія, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той же строк.

У ході слідства виявилося, що правопорушники раніше мали проблеми із законом. Поки що цим трьом особам не оголосили підозру. На сьогодні триває досудове слідство.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 лютого 2018, 18:46 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації