Вхід | Реєстрація

Новим Санжарам передадуть землю

Новим Санжарам передадуть землю

Щоправда, не так багато, не усю, що хочеться, і не так швидко. Про це говорять під час позачергової сесії Новосанжарської ОТГ, яка відбувається 9 лютого.

Веде засідання, яке відвідує 17 депутатів, секретар ради Олена Вовк. Вона повідомляє, що до порядку денного внесено одне питання — про передачу земель сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту до комунальної власності Новосанжарської об’єднаної територіальної громади.

— А хіба Верховна рада вже прийняла закон про передачу земель? — цікавиться депутат Тетяна Десятун.

— Закон іще не прийнятий. Проте є розпорядження Кабінету міністрів про передачу земель від 31 січня цього року. Земельному кодексу це не суперечить, — відповідає на питання представник Держгеокадастру Віталій Повідерний.

Також Віталій Повідерний нагадує, що із 2014 року у Верховній Раді перебувають на розгляді кілька варіантів законів про передачу усіх земель — водного фонду, лісогосподарського та промислового призначення.

Після нетривалого обговорення депутати одноголосно голосують «за» прийняття земель у комунальну власність. Щоправда, як з’ясовується, таких земель у новосанжарської громади не надто багато. На сесії звучить цифра у 181 гектар. Частина з них перебуває в оренді ПАФ «Обрій», частина складає територію нового кладовища, решта — пасовища.

Передача навіть цієї невеликої кількості земель відбудеться лише після проведення інвентаризації. Як запевняє прем’єр-міністр Володимир Гройсман, кошти на неї нададуть частково місцеві громади, частково — державний бюджет. Уже 12 лютого ЗМІ поширили інформацію із офіційної сторінки Володимира Гройсмана у мережі «Фейсбук» про те, що 657 із 665 об’єднаних територіальних громад України вже підписали меморандум про передачу земель із Держгеокадастром. При цьому завершити процес передачі планують до кінця 2018 року.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2018, 15:42 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації