Вхід | Реєстрація

Дев’ять спортсменів — дев’ять медалей

Дев’ять спортсменів — дев’ять медалей

Лубенські юні боксери показали гарні результати на відкритому обласному турнірі на Черкащині

 

Нещодавно у селищі Чорнобай, що на Черкащині, пройшов відкритий обласний турнір з боксу «Патріот». Аби помірятися силам, на змагання завітали близько 100 спортсменів із Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей.

Серед них і вихованці «Бійцівського клубу «Січ», що діє на базі лубенських загальноосвітніх шкіл № 4 та № 7 (керівник Василь Галич).

Бійцівський клуб «Січ» працює з 2011 року. Щоправда, тоді він мав іншу назву —Лубенська міська громадська організація «Федерація боксу», вихованці якої займалися одним видом спорту – боксом. Та вже через два роки організацію перейменували.

— У бійцівському клубі «Січ» проходять заняття з кікбоксінгу, тайського боксу, а також змішаних єдиноборств (ММА). А нещодавно ми ще й козацький двобій почали освоювати. Бойові мистецтва – гарний спосіб навчитися жити у гармонії зі світом та з собою. Навчитися бути відважним, справедливим, сильним, добрим, але не агресивним, — розповів тренер та керівник бійцівського клубу «Січ» Василь Галич.

Для довідки: Козацький двобій — український національний вид змішаних бойових мистецтв. У ньому представлені три розділи: «Забава» — поєдинок з дозованим контактом; «Борня» — поєдинок з легким контактом; «Герць» — поєдинок з повним контактом.

В Україні цей вид спорту офіційно визнаний як неолімпійський. Його розвитком займається Українська спортивна федерація «Козацького двобою».

– Захоплення будь-яким видом бойового мистецтва позитивно впливає на розвиток дитини. Під час занять тренуються всі групи м'язів, формується гарна фігура тощо. Проте бойові мистецтва — це не лише фізичний розвиток, а й духовний. Діти стають впевненішими в собі, вміють постояти за себе та своїх близьких. Головне розуміти, де та коли слід проявляти свої уміння, — прокоментував Василь Галич.

Вихованці «Бійцівського клубу «Січ» тренуються у спортивних залах двох лубенських шкіл: № 4 та № 7. Дівчата та хлопці відпрацьовують удари руками, ногами, кидки. Вчаться вони і «правильно» падати та ухилятися від ударів.

– Нині я треную більше сотні  юних лубенців. Найстаршим моїм вихованцям по 16 років, а наймолодші – ще в дитячі садочки ходять. І вчимося ми не нападати, а захищатися.  Адже саме в цьому головна цінність бойових мистецтв, — додав Василь Галич.

Лубенські юні бійці постійно беруть участь у різноманітних змаганнях по всій країні, демонструють гарну фізичну підготовленість та постійно виборюють призові місця. Так із обласного турніру «Патріот» усі вихованці бійцівського клубу «Січ» привезли по медалі. Дев’ять учасників – дев’ять нагород: третє місце у турнірі на Черкащині вибороли Святослав Карпець, Ігор Рева та Олексій Сербін. Срібні медалі у Максима Устименка, Івана Галича та Дениса Павленка. А чемпіонами стали Таїсія Ровна, Руслан Вашечко та Данило Овчаренко.


Автор: Прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 лютого 2018, 15:40 | Лубни | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації