Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі дороги ремонтуватимуть за 22 мільйони

Кобеляцькі дороги ремонтуватимуть за 22 мільйони

Таку інформацію тижневику повідомили кілька депутатів міської та районної рад.

У минулому році Уряд прийняв рішення передати дороги на баланс обласних адміністрацій. Передбачається, що з 2018‑го утриманням і ремонтом автошляхів займатимуться місцеві ради. Щоправда, держава обіцяє капітально відремонтувати дороги. Для цього створений Дорожній фонд. Саме з фонду надходитимуть кошти на ремонт автодоріг.

У листопаді 2017‑го голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко підписав розпорядження про передачу автодоріг загального користування місцевого значення з управління Державного агентства автомобільних доріг України до Полтавської ОДА. Іншим документом був затверджений перелік доріг у області. Також в облдержадміністрації прийняли програму, згідно з якою протягом чотирьох років буде відремонтована переважна більшість доріг Полтавщини. Ремонтні роботи триватимуть із 2018 по 2021 рік. За цей період планується привести в нормальний стан більше 7 тисяч кілометрів автошляхів Полтавської області. На їхнє утримання та ремонт спрямують ресурси з Дорожнього фонду та кошти, передбачені обласною Програмою розвитку дорожнього господарства.

У Кобеляцькому районі за чотири роки обіцяють полагодити 445,6 кілометра автодоріг. Планувалось, що в 2018‑му на кобеляцькі автошляхи витратять 40 мільйонів.

Минулого тижня кілька депутатів міської та районної рад повідомили тижневику, що на ремонт доріг мають надійти з області 22 мільйони гривень. З їх слів, кобеляцький міський голова звернувся в райдержадміністрацію з проханням виділити з цієї суми 10 мільйонів, аби полагодити автошляхи в місті.

Коментар із цього приводу надала голова РДА Таміла Шевченко. Посадовець пояснила, що на одній із нарад в області звучала цифра 22 мільйони, але підтверджуючих документів адміністрація ще не має:

— Наразі стовідсотково визначеної суми, яка надійде цього року на ремонт доріг, я не можу назвати. Керуючись розпорядженням голови ОДА, ми обираємо найбільш важливі дороги загального користування місцевого значення. Пріоритет надається тим автошляхам, де їздять шкільні автобуси і швидка допомога.
Як пояснила Таміла Шевченко, у 2018‑му планується капремонт частини доріг Кобеляки — Просяниківка, Горішні Плавні — Салівка — Озера та Кобеляки — Білики (гора). Усі ці автошляхи капітально відремонтують частково, у місцях, де дорожнє покриття зруйноване найбільше.

— Ми маємо забезпечити нормальний проїзд на Просяниківку, через білицьку гору. У зв’язку з руйнацією дороги Горішні Плавні — Салівка — Озера перевізники відмовились їздити на Світлогірське. Жителі цього населеного пункту не можуть добратись до роботи. Тому ці відрізки автошляхів нам необхідно полагодити в першу чергу. За наявності коштів будуть проведені поточні ремонти доріг Кобеляки — Білики (від міста до траси М-22), Кобеляки — Просяниківка, Білики — Червоні Квіти, Кустолові Кущі — Іванівка — Бродщина, Селещина — Нехвороща — Лівобережна Сокілка — Світлогірське, Селещина — Світлогірське — Василівка — Кам’янське, Горішні Плавні — Салівка — Озера, Дмитрівка — Кобелячок — Кишеньки, Комендантівка — Вібли. Фахівці обстежили ці дороги. Тепер вони мають зробити свої висновки і підрахувати вартість робіт, — сказала голова РДА.

Також Таміла Шевченко наголосила, що оскільки дороги загального користування місцевого значення знаходяться на утриманні облдержадміністрації, то розпорядником коштів виступає Департамент будівництва, містобудування і архітектури та житлово‑комунального господарства. Райдержадміністрація лише визначатиме першочерговість доріг, які потрібно відремонтувати. Департамент як балансоутримувач мережі автодоріг виступатиме замовником проектно-кошторисної документації та виконавцем будівельних робіт.

Можливо, практика співфінансування дорожніх робіт обласними і місцевими органами управління буде продовжена. Та поки що механізму виділення коштів місцевими радами ще немає.

Голова РДА підтвердила, що їй надходив лист від голови міської ради. з приводу 10 мільйонів на дороги:

— Дороги комунальної власності знаходяться на утриманні органів місцевого самоврядування. І за кошти Дорожнього фонду й області їх не ремонтуватимуть.

Про автошляхи, які відремонтують у цьому році, та суми, що витратять на ці заходи, читайте в наступних номерах тижневика.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 лютого 2018, 14:00 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації