Вхід | Реєстрація

«На сесіях голосують не люди, а депутати»

«На сесіях голосують не люди, а депутати»

Так своїх колег класифікувала депутат райради Ніна Ясинська.

19 лютого відбулось засідання комісії Кобеляцької районної ради з питань бюджету, фінансів, цін, управління майном та інвестицій. На ній депутати розглянули питання, які планується включити до проекту порядку денного 21 сесії. Засідання провів заступник голови комісії Володимир Жуков.

Одним із найобговорюваніших стало питання щодо продовження контракту з головним лікарем комунального закладу «Центр первинної медико-санітарної допомоги».

Нагадаємо, що під час попередньої сесії частина депутатів не підтримали питання про продовження договору з керівником Центру ПМСД Любов’ю Коломієць. Вони запропонували провести конкурс на посаду головного лікаря первинної ланки медицини. Перед розглядом питання виступив депутат Анатолій Таранушич, який пояснив, що спільно з колегами, які входять до фракції «Об’єднана Кобеляччина», було прийняте рішення зробити конкурс на посаду головного лікаря, провести всі процедури, аби влити «свіжу кров».

Оскільки депутати не продовжили контракт з головним лікарем, то це питання перенесли на наступну сесію.

 

«Працювати не п’ять, а три роки»

Юрист райради Оксана Федоренко розповіла, що 25 лютого у Любові Коломієць, яка протягом останніх п’яти років очолює посаду головного лікаря, закінчується контракт. Любов Афанасіївна подала заяву на продовження договору. Її погодила голова райдержадміністрації та Департамент охорони здоров’я ОДА. Тому на засідання комісії виноситься пропозиція продовжити контракт із медиком терміном на п’ять років.

Депутат Олег Решетило вніс пропозицію змінити термін контракту з п’яти на один рік. На це юрист пояснила, що, відповідно до законодавства про охорону здоров’я, договір укладається мінімум на три роки. Крім того, контракт не укладається заново, а продовжується на той же період і на тих же умовах.

Олег Решетило запропонував скоротити термін договору до трьох років.

Голова комісії поцікавився думкою Дмитра Омеляненка, який очолює комісію з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення. Той відповів, що під час зібрання вони обговорили з депутатами кандидатуру Любові Коломієць і погодились на продовження п’ятирічного контракту.

— Ну, ми ж хочемо компромісу? — знову запитав Решетило. — Люди ж чомусь не підтримали минулого разу це питання. Значить, якась є причина?

— Та не люди не підтримали, а депутати! — наголосила депутат Ніна Ясинська.

У результаті присутні вирішили повторно винести це питання на сесію і обговорити більшістю термін продовження контракту.

 

Найбільше коштів отримають освітяни і медики

Також районні обранці обговорили пропозиції щодо розподілу вільного залишку бюджетних коштів. На це питання прозвітувався завідувач фінансового відділу РДА Андрій Дацко:

— За підсумками 2017 року вільний залишок у районному бюджеті складає 8 145 935 гривень. Згідно з рішенням про бюджет на цей рік, має залишатись оборотно-касова готівка, тобто, незменшувальна сума на рахунку, яку використовуватимуть у випадку недовиконання для фінансування районних установ. Ця сума становить два відсотки від загального фонду бюджету. У нашому випадку — 1 500 000 гривень. Отож, пропонується розподілити 6 645 935.

Відповідно до пропозицій, відділу освіти додатково мають виділити 751 600 гривень. Із цієї суми 110 000 використають для придбання запчастин до шкільних автобусів, 183 000 — спортивного інвентарю для дитячо-юнацької спортшколи.

Центральній районній лікарні нададуть 1 078 440 гривень. 100 000 — медики витратять на продукти харчування, 370 000 — на інсулін для хворих на діабет, 250 000 — на комп’ютерну техніку та 141 140 — на медобладнання для хоспіса.

Центру ПМСД перерахують 238 000 гривень для купівлі 6 ноутбуків, 16 ксероксів та електрокардіографа в Придніпрянську амбулаторію.

509 000 гривень отримає Центр соціального обслуговування для придбання на умовах співфінансування соціального таксі. Районні програми профінансують на 2 336 350 гривень.

Загальна сума, яку депутати запропонували передбачити до районного бюджету, склала 4 980 390 гривень.

Андрій Дацко запропонував залишити нерозподіленими 1 655 545 гривень з огляду на те, що в цьому році може бути складне виконання бюджету. Наразі недовиконання бюджету становить 6 мільйонів.
Районні обранці погодились із пропозиціями і передали матеріали на сесію.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 лютого 2018, 10:15 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації