Вхід | Реєстрація

22 питання на 22‑й сесії

22 питання на 22‑й сесії

Минулої п’ятниці, 16 лютого, відбулася 22 сесія Царичанської районної ради VІІ скликання. На сесії були присутні 21 депутат, які розглянули 22 питання. Вела захід голова районної ради Світлана Горбачова, секретарював — депутат райради Мухаді Чумаков.

Сесія розпочалась з приємного. Запрошеного на захід громадського діяча Миколу Мурчича голова райради Світлана Горбачова нагородила грамотою, цінним подарунком та квітами за активну небайдужу позицію щодо рятування річки Оріль. У своєму виступі перед присутніми Мурчич коротко ознайомив із позитивними зрушеннями, які відбуваються навколо річки, у тому числі, і фінансовими з боку держави (більш детально і розлого тему Орелі ми висвітлимо в одному із випусків тижневика. — Авт.). Він зазначив, що силою громад можна успішно боротися за порятунок Орелі, лише треба правильно оформляти відповідні документи. До виступу долучився депутат районної ради Віктор Ткач, який розповів про стан річки Заплавки, що протікає на території колишньої Михайлівської сільської ради. Зі слів Віктора Миколайовича, на сьогодні Заплавка повністю заповнена водою, у колодязях селян з’явилася вода, усі впадини, болітця насичені водою.

Також депутати задовольнили голосуванням дострокове припинення повноважень заступника голови Царичанської районної ради VІІ скликання Олександри Лабагур на підставі її заяви. Але повноваження депутата районної ради Олександра Лабагур не буде припиняти.

Згідно черги денної, звіти голів райради і райдержадміністрації щодо виконання районного бюджету за 2017 рік присутні прийняли до відома, так як вони були раніше оприлюднені в місцевій газеті та на сайті. Усі бажаючі могли з ними ознайомитися.

У ході сесії депутати заслухали інформацію про районний бюджет на 2018 рік (з урахуванням внесених змін), яку донесла виконуюча обов’язків начальника фінансового управління РДА Ярослава Величко.

Згідно звіту фінансиста, доходи районного бюджету на 2018 рік визначилися в сумі 127 799 800 гривень, у тому числі доходи загального фонду — 127 741 700 гривень, доходи спеціального фонду — 58 100. Видатки становлять 128 155 300, у тому числі видатки загального фонду районного бюджету 127 907 200, спеціального фонду — 248 100. Дефіцит загального фонду визначається в сумі 165 500, спеціального фонду — 190 000 гривень.

У ході сесії депутати також внесли зміни до рішень районної ради, затвердили Положення про помічника-консультанта депутата районної ради VІІ скликання, Меморандум про співпрацю між районною радою та громадською організацією «Європейське покоління», винесли рішення про припинення шляхом ліквідації районного архітектурно-планувального бюро та передачу будівлі котельні з обладнанням та іншим майном, яка опалює Китайгородську ЗОШ, у власність Китайгородської ОТГ. Крім того, внесли зміни до рішень райради «Про Програму здоров’я населення Приорілля на 2016–2020 роки» і «Про затвердження Комплексної програми соціального захисту населення району на 2015–2019 роки» та інше.

Сесія районної ради закінчилася за годину.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 лютого 2018, 15:22 | Царичанка | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації