Вхід | Реєстрація

Шість спортсменів завоювали десять медалей

Шість спортсменів завоювали десять медалей

25 лютого вихованці спортивного центру «Дзансін» вдало виступили на Чемпіонаті Черкаської області з годзю рю карате.

У жовтні минулого року тижневик розповідав, що кобеляцькі каратисти на чолі зі своїм тренером Дмитром Тараненком завоювали перше командне місце на кубковому турнірі в Черкасах. Узагалі, на рахунку вихованців спортивного центру «Дзансін» є чимало кубків і медалей. Юні каратисти встигли зарекомендувати себе як у обласних, так і у всеукраїнських турнірах.

Як розповів Дмитро Тараненко, за два тижні до чемпіонату його вихованці пройшли триденні збори в Горішніх Плавнях. Каратисти отримали практичні знання і навички від сенсеїв Сергія Калініченка (ІІІ дан) та Анатолія Гірака (VІ дан), доцента кафедри фізичного виховання Рівненського університету. Цей тренер викладає карате за індивідуальною програмою, яка єдина в Україні затверджена Міністерством освіти і науки.

— Турнір у Черкасах традиційно проходив у спорткомплексі «Манеж», — говорить Дмитро. — На відкритий Чемпіонат області з годзю рю карате з’їхались 20 клубів майже з усіх областей нашої країни. Це — більше 300 учасників. Команда «Дзансіну» налічувала шість спортсменів. Кожен із них гідно виступив і здобув нагороду. Спортсмени боролись за правилами змішаних єдиноборств.
9‑річний Данило Стеценко провів найбільше поєдинків. На татамі юний каратист виходив десять разів. Він виступав у категоріях до 40 та до 45 кілограмів. У двох боях Даня переміг технічним нокдауном достроково. У результаті хлопець отримав золоту і срібну медалі.

Іван Киценко, якому виповнилось 10 років, також змагався у двох категоріях: до 30 та до 35 кілограмів. Усі сім поєдинків Ваня провів досить упевнено. У одному бою він відправив опонента в нокдаун, перекинувши через себе. Після такого прийому суперник відмовився продовжувати бій. Іван виборов «срібло» і «бронзу».

Володарем золотої і срібної медалей став Вадим Рибалко, який боровся проти 14–15‑річних юнаків. Він випробував свої сили в категоріях до 49 та до 52 кілограмів. За технікою виконання прийомів і ведення бою Вадиму не було рівних на татамі. Із п’яти поєдинків чотири каратист виграв за очками.

14‑річний Максим Геня в поєдинках із суперниками, які мали вагу до 57 кілограмів, здобув дві «бронзи». Під час боїв хлопець упевнено почував себе на татамі, за що й посів два третіх місця.

Серед дорослих каратистів змагався Юрій Гриценко. У категорії 80+ він став третім. Зі слів тренера, Дмитро залишився дуже задоволений тим, як Юра проявив себе в бою. Справа в тому, що каратист вивчає бойове мистецтво лише три місяці. На татамі йому протистояли кандидати в майстри спорту, які займаються карате з дитинства і мають серйозний досвід. При цьому Юра майже їм не поступався, за що заслужено став бронзовим призером.

А от Вадим Кизим здобув нагороду в іншому розділі змагань. Юнак змагався у ката кобудо (формальний комплекс виступів із холодною зброєю). За вправну роботу з нунчаками Вадим отримав срібну медаль.

Дмитро Тараненко подякував спортсменам за високі результати, які вони досягли на чемпіонаті, та їхнім батькам, котрі підтримували своїх дітей фінансово і морально.

— Ми побачили свої слабкі сторони та зрозуміли, як перемагати найтитулованіших каратистів. Тепер проводитимемо роботу над помилками. У нас залишився місяць, щоб підготуватись до обласного чемпіонату, який проходитиме в Кременчуці. Сподіваюсь на достойні виступи своїх вихованців, — підсумував сенсей.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 лютого 2018, 14:45 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації