Вхід | Реєстрація

Відкрилася виставка під назвою «Заквітчала б килимами усю Україну»

«Заквітчала б килимами усю Україну» – саме під такою назвою відкрилася виставка тканих виробів решетилівських народних майстрів у літературно-меморіальному музеї Івана Котляревського. Експозиція нараховує більше 20-ти оригінальних килимів та гобеленів. Мистецькі враженнями від побаченого – у нашому наступному сюжеті.
Традиційні решетилівські килими з рослинним орнаментом пастельних тонів заполонили одну з кімнат літературно-меморіального музею Івана Котляревського. Не обійшлося на експозиції і без ткацьких виробів із сучасними яскравими мотивами.
Лариса Пілюгіна, вишивальниця:
- В килимарстві вражає чудовий полтавський край зі своєю рослинністю, зі своїми птахами, квітами. Він - чудовий, він - співучий, він - казковий.
«Потрібно близько місяця, аби створити традиційний решетилівський килим. Коштує такий виріб – від 2 тисяч гривень», – розповідає учасниця експозиції з Нових Санжар Ніна Токова. Майстриня отримує неабияке задоволення від процесу створення килиму.
Ніна Токова, майстриня (с. Нові Санжари):
- Так собі щось прийде на думку. Ну, наприклад, ті ж птахи, та ж калина. І починаю уже собі щось олівцем малювати, малювати, а потім воно саме по собі вже виходить.
Свої роботи в літературно-меморіальному музеї Івана Котляревського представили творча родина Пілюгіних, а також Василь Деркач, Антоніна Плюта та інші відомі майстри. Триватиме виставка «Заквітчала б килимами усю Україну» до кінця лютого.

Автор: В'ячеслав Джиган, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2010, 15:47 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації