Вхід | Реєстрація

Піротехніки підірвали два десятки снарядів

Піротехніки підірвали два десятки снарядів

28 лютого поряд із селом Гайове група спеціального призначення ліквідувала боєприпаси часів Другої світової війни.

Хоча військові дії на території Кобеляцького району закінчилися більше сімдесяти років тому, але й до сьогодні люди знаходять у землі зброю, міни й снаряди, які використовувались у ході тієї війни. Днями таку небезпечну знахідку виявили поряд із селом Гайове Кобеляцького району.

До місцевих жителів приїхав родич із Полтави. Під час прогулянки околицями населеного пункту чоловік наткнувся на снаряд, який майже повністю лежав на поверхні землі. Він повідомив про знахідку кобеляцьких рятувальників.

Як розповів Юрій Гребенюк, начальник районного сектору управління служби з надзвичайних ситуацій, рятувальники, оглянувши снаряд, викликали з області аварійно-рятувальний загін спецпризначення. Також «еменесники» виявили неподалік 15 артснарядів, 4 мінометні міни та 500 патронів часів Другої світової війни. Роботу піротехніків оплатила райдержадміністрація.

Група спецпризначення, обравши безпечне місце, заклали під боєприпаси вибухівку і знищили їх. Серед боєприпасів знаходився 120‑міліметровий артилерійський снаряд, який використовувався в радянських артсистемах та самохідних артилерійських установках.

З метою попередження нещасних випадків серед населення, Юрій Гребенюк звернувся до жителів району:

— Шановні земляки, при виявлені підозрілих і вибухонебезпечних предметів прохаю вас дотримуватися правил безпечного поводження з ними. Пам’ятайте, що категорично забороняється торкатися або пересувати такі знахідки, заливати їх рідиною, засипати ґрунтом або чимось накривати. Ні в якому разі не намагайтеся самостійно знешкоджувати предмет чи розбирати його. Відразу повідомляйте про такі випадки за номерами 101 та 102.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2018, 15:42 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації