Вхід | Реєстрація

Як Сергій Жук рибалок рятував

Як Сергій Жук рибалок рятував

У суботу, 24 лютого, на кризі Дніпродзержинського водосховища, поряд із селом Орлик, відбулася операція з порятунку рибалок. Люди опинилися на крижині, що розкололася. ЇЇ могло винести далеко від берега.

Сигнал тривоги надійшов на номер 102. Один із рибалок, який перебував на кризі поряд із Орликом, повідомив поліцейських про скрутну ситуацію, у котру потрапив разом із двома десятками колег. Чоловік розповів, що знаходиться на крижині, відірваній від берега.

На місце події відразу виїхали поліцейські та рятувальники. На берег водосховища прибули вісім працівників МНС із двома рятувальними човнами та п’ятеро поліцейських на чолі із начальником відділу поліції Володимиром Феданом. Крім того, приїхала і карета швидкої допомоги.

Та докладати зусиль для порятунку рибалок правоохоронцям та еменесникам практично не довелося. Допомоги медиків теж ніхто не потребував. Ще до прибуття рятувальної експедиції із Кобеляк рибалок у безпечне місце вивіз відомий у Кобеляцькому районі фермер Сергій Жук. Для цього він використав свої обидва аероглісери. Разом із товаришем, Жук оперативно перемістив всіх, хто потрапив у скруту, у безпечне місце.

Цікаво, що коли рятувальники почали шукати чоловіка, який їм телефонував, його мобільний пристрій уже був вимкнений. Поліцейським і еменесникам довелося ледве не ганятися за рибалками, учасниками події, аби ті дали пояснення для протоколу.

Юрій Гребенюк, начальник райвідділу МНС, прокоментував:

— Дуже прикро, коли люди наражають себе на небезпеку через власну ледве не дитячу безпечність. Усі ж бачили промоїну на льоду. Усі чудово знають, що в таких місцях рибалити не можна. Ні, пішли, всілися, потім почали просити про допомогу. Приїхали ми, приїхали поліцейські, приїхали медики. Слава Богу і подяка Сергію Жуку, що все обійшлося легким переляком. Але ж витрачена величезна кількість часу, зусиль, бензину. Так, це наша робота і ми приїдемо ще і ще, коли викличуть. Але, повторюся, дуже прикро, коли дорослі люди поводять себе, як малі діти.

Не «під диктофон» не приховували свого роздратування і поліцейські та медики. Вони теж говорили, що вважають дії рибалок абсолютно безвідповідальними.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 березня 2018, 18:46 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації