Вхід | Реєстрація

Один донор врятує трьох хворих

Один донор врятує трьох хворих

22 лютого в Царичанській лікарні донори здавали кров, яка у надзвичайних ситуаціях врятує комусь життя. Адже один донор може врятувати трьох нужденних.

Цього дня 49 людей відвідали донорський пункт, щоб здати кров. Майже 20 літрів крові. Люди різного віку, статку, професії. У кожного своя мотивація, але користь одна — його кров комусь буде потрібна.

Ми побесідували з лікарем-трансфузіологом обласної виїзної станції переливання крові. Лікар повідомив, що за одну годину вже здали кров 14 чоловік. Цього дня був платний забір крові: 148 гривень плюс компенсація на харчування. Серед донорів багато людей, які здають кров добровільно, не беручи за це коштів. Їх багато в обласному центрі.

У цей день було немало людей, які вперше наважились стати донорами і вирішили й надалі здавати свою кров. Наприклад, Любов Шуліпа з Лозоватки чи Олеся Камалітдінова з Царичанки, або 30‑річна Інна Цопа з районного центру. Багато донорів, що очікували своєї черги, вже мають досвід. Ми познайомились з декількома із них. Валентина Ніколаєва з Прядівки після 10‑річної перерви знову почала здавати кров, а царичанець Дмитро Мильніков (39 років) донором є вже близько 5 років. Як зізнався, це для нього і користь, і здоров’я, і гроші. З двохтисячного року 45‑річна Олена Манташян з Ляшківки є донором на постійній основі, Микола Калініченко (31 рік) приходить на пункт третій раз. А місцева жителька Галина Васько донор з 1989 року (48 років), здала кров уже більше 20 разів. Із групи донорів, з якими спілкувалися, ми зробили світлини. Також нам дозволили сфотографувати сам процес у спеціальному кабінеті, де на той час готували досвідчених донорів Ніну з Царичанки і Павла з Могилева.

Як повідомила нам старша медсестра вторинної ланки медицини Валентина Полотненко, наступний забір крові відбудеться 22 травня. Тільки зауважила, що будуть приймати громадян, які прописані у Дніпропетровській області. Полотненко подякувала кобеляцьким донорам, які готові були здати кров, але, на жаль, не є жителями області. На цьому і наголосила.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 12:22 | Царичанка | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації