Вхід | Реєстрація

Із зимою прощались і млинцями пригощались

У дошкільному навчальному закладі № 1 «Ромашка» Царичанської громади святкували Стрітення. Його учасниками стали всі 6 груп дитсадка.

Тематичний хід свята був побудований на протиріччі Зими (Тетяна Ситник) та Весни (Аліна Самарська). Малята із Зимою грали в сніжки, а з Весною — збирали квіти.

У святковому заході брали участь і батьки старших груп. «Веселий вулик» представляли Олександр Кудряченко із сином Артемом, Сергій Каніболоцький із сином Мішею, групу «Вишенька» — Кристалі Володимир і Аня та Юрій Остренко із сином Женею. Вони брали активну участь у розвагах, конкурсах, змаганнях.

Після Стрітенських розваг на малят чекали смачні теплі млинці, які приготували кухарі дитсадка.
Дитсадок «Ромашка» — учасник Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання в закладах дошкільної освіти, популяризує здоровий спосіб життя серед батьків та дітей дошкільного віку. Розпочав свою роботу ще у далекому 1963 році. У ньому 6 груп. На сьогодні заклад відвідує 141 дитина. Пріоритетним напрямком у роботі закладу є фізичний розвиток дітей і здоровий спосіб життя.

«Ромашка» має спортивний зал, міні-стадіон, «доріжку здоров’я» природного характеру, спортивні міні-центри в кожній віковій групі, фізкультурно-ігровий інвентар, великі і малі атрибути для рухливих ігор та занять, наочний матеріал для рухливої діяльності. Для профілактики плоскостопості у малят ефективно застосовується «доріжка здоров’я». Дуги, яскраві тунелі, ігрові персонажі, кеглі, нові обручі, палиці, колоди — усе це робить фізкультуру цікавою, пізнавальною, незабутньою, а головне, бажаною.

Педагогічний колектив «Ромашки» постійно знаходиться у творчому пошуку, підвищує свою кваліфікацію, застосовує різноманітні сучасні технології і техніки в проведенні занять. «Дні здоров’я», спортивні свята, розваги — постійні заходи у дитсадку як найбільш ефективні форми активного відпочинку дітей і батьків. Заходи проводяться в театралізованій формі з використанням яскравого наочного матеріалу.

З 2016 року дошкільний заклад розпочав експериментальну діяльність за темою «Впровадження нетрадиційних методів роботи з фізичного розвитку для забезпечення здоров’я збережувальної компетенції дітей дошкільного віку в умовах ДНЗ».

Комплексний підхід до фізкультури дає позитивний результат. Діти не лише демонструють свої досягнення в спорті, а й пропагують здоровий спосіб життя, безпеку життєдіяльності, товариські стосунки. Заняття фізкультурою пробуджують уяву і фантазію, допомагають виховувати витримку, цілеспрямованість, вчать вигравати і програвати, а розкута обстановка допомагає дітлахам проявити себе, свої індивідуальні можливості.

Оскільки активними учасниками оздоровчого процесу є і батьки, то цим ще й покращується психологічний клімат у сім’ях.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 20:30 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації