Вхід | Реєстрація

У Бутенках знову неспокійно

У Бутенках знову неспокійно

У епіцентрі скандальних подій знову опинився приватний підприємець, нинішній депутат об’єднаної територіальної громади, Павло Гунжель. Цього разу він заявляє про напад на нього та пошкодження його майна. Гунжель стверджує, що в ніч із 25 на 26 лютого в його будинку побили вікна.

На інтернет-ресурсі «Полтавщина» 26 лютого була опублікована стаття під назвою «У Бутенківській ОТГ побили депутата і журналіста Павла Гунжеля». У ній ідеться про те, що до редакції звернувся сам Павло Гунжель і розповів, що 23 лютого прямо в приміщення адмінбудинку Бутенківської ОТГ у нього стався конфлікт із заступником голови громади Ігорем Мостовим та керівником формування з охорони громадського порядку Василем Демченком. За словами Гунжеля, спочатку йому погрожували словесно, а потім почали бити. А в ніч із 25 на 26 лютого у вікна його приватного будинку почали жбурляти цеглу.

На думку Гунжеля, це є засобом тиску на нього як на депутата і журналіста. Як відомо, Павло Олександрович став депутатом першої в Кобеляцькому районі об’єднаної територіальної громади. Окрім того, він балотувався ще й на посаду голови громади, але програв вибори Миколі Скрильнику. Гунжель відомий ще й тим, що видавав газету «Хроніки громад». Щоправда, після виборів жодного випуску цього видання у світ не вийшло.

Вранці 26 лютого до автора цієї статті зателефонували юрист Євген Коломієць та Ігор Головатий, який позиціонує себе, як громадський активіст і на виборах та після них підтримував Павла Гунжеля. Вони запитали, чи буде редакція «ЕХО» висвітлювати цю подію.

Редакція зв’язалася із Павлом Гунжелем. Він розповів, що конфліктна ситуація має свій початок із спільного засідання депутатських комісій, що відбувалося 23 лютого. На ньому Гунжель критикував голову громади Миколу Скрильника за те, що той, на думку депутата, перевищує свої повноваження, встановивши працівникам виконкому громади стовідсоткову премію. Крім того, Павло Олександрович вважає, що керівництво громади заплатило за роботи із впорядкування місцевого цвинтаря завищену ціну. Гунжель пояснив:

— Я зателефонував своєму знайомому Рибалку в Білики. Той сказав, що така робота коштує 80 тисяч гривень. А керівництво ОТГ заплатило іншому підприємцю 180 тисяч. А за такі премії службовцям ми, депутати, не голосували. Скрильник займається самоуправством.

Засідання комісій затяглося до вечора. Близько 17 години, коли воно таки завершилося, як стверджує Гунжель, у коридорі на нього напали Василь Демченко та Ігор Мостовий. Спочатку вони погрожували  словесно, а потім в хід пішли кулаки. Нібито Демченко спробував бризнути в депутата газом із балончика, але той виявився спритнішим і скористався своїм балончиком, застосувавши його проти опонента. І викликав поліцейських. У ніч із неділі на понеділок в будинку, де проживає Гунжель, побили вікна. Ніхто із людей не постраждав. Але, як говорить депутат, злякалася його родина. Знову ж, за його словами, напад стався о 2:20 ночі. У цей момент чомусь погасли ліхтарі вуличного освітлення. О третій годині ночі вони почали працювати знову.

 

Опоненти розповідають зовсім інше

Між тим, інші учасники подій розповідають про їх перебіг по-іншому. За їх словами, єдиним учасником і організатором газової атаки був сам депутат Павло Гунжель.

Спочатку ми попрохали прокоментувати події, які передували газовій атаці, голову Бутенківської ОТГ Миколу Скрильника. Він пояснив:

— Так, було засідання комісій. Його перебіг той же Гунжель знімав на відеокамеру. Але потім в інтернеті виклав уже змонтоване відео, у якому не було ні моїх, ні бухгалтера пояснень щодо преміювання працівників громади. Так от, перед тим, як робити гучні заяви про перевищення службових повноважень мною, як керівником громади, нехай Павло Олександрович прочитають Закон України «Про місцеве самоврядування». Там чітко і недвозначно прописано, що такі повноваження щодо оплати праці у мене є. Окрім того поясню людям ситуацію детальніше, щоб вони знали, чому виникло питання з преміювання. Коли ми створили із Дрижиною Греблею громаду і набрали працівників, стало зрозуміло, що вони отримуватимуть дуже маленьку зарплату. Навіть трьох із половиною тисяч гривень «на руки» не матимуть. Як працювати на таку зарплату людям, у яких документообіг на рівні райради і РДА? Тому й було прийняте рішення про преміювання.

— Щодо оплати за впорядкування цвинтаря. Знову ж, Павло Гунжель, оперуючи неповною інформацією, вводить людей в оману. Усі документи, всі договори, всі акти виконаних робіт пройшли перевірку. Усе законно із тими роботами. І ніякої завищеної ціни немає. Пред’являти претензії щодо завищення ціни можуть компетентні спеціалісти, а не Гунжель, який комусь подзвонив і про щось запитав.

— Щодо газового конфлікту. Свідком самого дійства я не був. Знаю, що перед тим Гунжель отримав у нашого бухгалтера документи про оплату праці працівників виконкому. Знаю, що від газу постраждала наш працівник. Розпилював його Гунжель. Жінка повідомила про це поліцію.

Голова громадського формування з охорони правопорядку Василь Демченко був небагатослівним. Він лише підтвердив, що конфлікт мав місце, а про його суть він дав свідчення поліцейським.

Ігор Мостовий був більш схильним до розмови. Він описує ситуацію наступним чином:

— Робочий день закінчився, закінчилося і спільне засідання комісій. Група людей ішли до виходу. Попереду йшла наш працівник Антоніна Стрюк, за нею – Василь Демченко, потім – я. Раптом вхідні двері відчинилися, з’явився Гунжель і застосував сльзогінний газ. У основному постраждала Антоніна Стрюк. Вона після цього викликала поліцію. Гунжель втік. Ніякого конфлікту чи штовханини в коридорі між мною, Демченком і Гунжелем перед тим не було. Щодо побитих вікон, то до мене вночі приїжджали поліцейські і опитували. Перед тим я спав. Напевне, Гунжель заявив, що то я вікна бив. Робити мені нічого.

Отакі «гарячі» пристрасті в Бутенках «киплять». Схоже, що начальнику відділу поліції Володимиру Федану перед кожною сесією місцевої об’єднаної громади потрібно завчасно висилати туди групу швидкого реагування.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 16:42 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації