Вхід | Реєстрація

За перемогу в «Дзвінких голосах» — 2000 гривень

За перемогу в «Дзвінких голосах» — 2000 гривень

Під час гала-концерту, який відбувся 23 лютого у Нових Санжарах, глядачі дізналися, хто цього року переміг у обох вікових групах, скільки коштів отримали дипломанти конкурсу і, нарешті, чому наступного року в «Дзвінких» з’явиться категорія 18+.

 

Новосанжарцям — іграшки, кобелячанці — гроші

Вперше за історію існування «Дзвінких голосів» вхід на гала-концерт був за спеціальними запрошеннями. Це викликало обурення у частини потенційних глядачів, проте зрозуміти організаторів також було можна: навіть за запрошеннями зал Новосанжарського центру культури та дозвілля до 17:00 був заповнений ущерть.

Звісно, більшість присутніх найбільше очікували почути ім’я переможця «Дзвінких голосів‑2018». До честі організаторів, вони півтори години тримали інтригу, доки назвали імена усіх лауреатів цьогорічного конкурсу. Втім, ми цього робити вже не будемо. Переможницею «Дзвінких голосів» у старшій віковій групі стала представниця Кунівки Кобеляцього району Софія Дейнека. Вона отримала не лише почесний диплом конкурсу з рук голови журі, заслуженої артистки України Наталії Сулаєвої, але і грошовий приз у сумі 2000 гривень. Єдиною хмаркою, яка могла б потьмарити радість від перемоги, стало те, що сільський голова із Кунівки став єдиним представником місцевого самоврядування, який не приїхав на гала-концерт. Усі інші (сільські голови, старости, голови ОТГ) із задоволенням виходили на сцену і вручали конкурсантам зі своїх громад м’які іграшки. Найбільше трудитися довелося голові Руденківської ОТГ Сергію Головку, який кілька разів виходив на сцену, щоб подякувати своїм талановитим співачкам та подарувати їм когось пухнастого: ведмедика, котика чи слоника. Втім, і конкурсантки не залишилися у боргу. Принаймні, Світланка Мостова, яка цього року здобула для Руденківки перемогу у молодшій віковій групі. Окрім диплому та оплесків глядачів дівчинка заробила власним співом 1600 гривень.

Не залишилися без нагород і представники Нових Санжар. Андрій Маслюк став володарем «Призу глядацьких симпатій» у молодшій віковій групі, у старшій цей приз дістався Вероніці Мороз. Крім цього, Вероніка отримала ІІІ премію конкурсу і винагороду в сумі 500 гривень. Обійти новосанжарку змогла лише іще одна представниця Кобеляцького району — Катерина Геня із Перегонівки, яка стала володаркою ІІ премії та призу в 1000 гривень.

 

Шоу для музичних гурманів та конкурс 18+

Дві години гала-концерту пролетіли справді непомітно. Настільки насиченою, цікавою та гармонійно збалансованою була програма. Організатори доросли вже до такого рівня, що під час номера від автора ідеї «Дзвінких голосів» Олени Мостової влаштували на сцені майже театральну постановку за участі вихованців естрадної студії «Зорепад». До речі, Олену Мостову, яка 23 лютого святкувала свій День народження, вітали усім залом, а вона подякувала віртуозним виконанням легендарної «Свечи».
Кожен із учасників заспівав зі сцени найкращу свою пісню. І глядачі змогли переконатися — ці діти дійсно варті тих оцінок, які впродовж лютого виставляли їм суворі судді.

Не варто забувати і про те, що під час гала-концерту кожен учасник старшої вікової групи вийшов на сцену в дуеті із членом журі чи представником оргкомітету. Тільки за цю можливість (вийти і заспівати перед повним залом у дуеті із професійним виконавцем) «Дзвінкі голоси» варто було придумати. Адже після такого виступу учасниця (чи учасник) іще довго пам’ятатиме, як колись співала на одній сцені із заслуженою артисткою України Наталією Сулаєвою, виконувала пісню разом із композитором Анатолієм Пиляєм чи змушувала публіку затамувати подих, беручи складні ноти разом із солістом театру імені Гоголя Сергієм Озерянком.

Про талановитих дітей, про їх шанс на реалізацію завдяки «Дзвінким голосам» і про тих людей, які дають цей шанс, говорив один із засновників конкурсу, директор Руденківської опорної школи Андрій Дігтяр. Він подякував депутатам обласної ради від Новосанжарського району, депутатам районної ради, які допомогли забезпечити фінансову сторону нагородного фонду.

Традиційно Андрій Васильович підготував для слухачів інтригу щодо «Дзвінких голосів‑2019». Так, за задумкою організаторів, у конкурсі наступного року з’явиться іще одна вікова категорія. Називатиметься вона умовно 18 і старші. І заспівати у ній зможуть учасники, які вже закінчили школи, але ще не стали батьками.

— Тому що і від ідеї «Дзвінкі голоси. Батьки» ми не відмовляємося! — нагадав Андрій Дігтяр.

«Дзвінкі голоси» наступного року обов’язково будуть. І хто знає, якщо за сім років конкурс переріс із внутрішньо шкільного вже в регіональний, можливо, за рік-два на сцені «Дзвінких» заспівають учасники і з інших областей? Як би там не було, але що буде точно — іще більше гарної музики і талановитих дітей.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації