Вхід | Реєстрація

Одні школи відкрили, інші — закрили

Минулого тижня у Новосанжарському районі призупинили роботу ще кількох шкіл, відмінили карантин у деяких навчальних закладах, а також лабораторно підтвердили три випадки захворювання на грип групи В.
Цього тижня у Новосанжарському районі відновили роботу кількох шкіл, закритих на карантин через високий рівень захворюваності учнів. Так, учні пішли до Новосанжарського та Стовбинодолинського НВК. Натомість, через високу кількість хворих учнів призупинили роботу шкіл у Руденківці, Великих Солонцях, Нехворощі. Продовжили карантин у Малому Кобелячку, Пристанційному, Дубині.

— Карантин триватиме до закінчення тижня, потім будемо дивитися на стан захворюваності. Щодо пропущених занять, то є методики їх відпрацювання. По суботах надолужувати не будемо, це заборонено. Діти мають п’ять днів навчатися та два дні відпочивати, — зазначив у своєму коментарі начальник відділу освіти в Новосанжарському районі Олександр Кульчинський.

Загалом в районі за тиждень кількість хворих на ГРВІ зросла, порівняно із попереднім, на 39 чоловік. Всього з 214 випадків хвороби 108 прийшлося на дітей віком від 5 до 14 років.

— Найбільша кількість хворих (рахують тих, хто звертається за медичною допомогою — авт.) у Нових Санжарах (59) та Малій Перещепині (40). Також цього тижня лабораторно підтвердили три випадки захворювання на грип групи В. Захворіли жителі Нових Санжар та Забрідок, — розповів головний лікар центру надання первинної медико-санітарної допомоги Олег Яковенко.

За прогнозами медиків, епідемія грипу в Україні може протривати до травня. Наразі епідпоріг захворюваності перевищено в п’яти областях: Житомирській, Київській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації