Вхід | Реєстрація

«Надежда» дасть Санжарам півмільйона?

«Надежда» дасть Санжарам півмільйона?

27‑го лютого у Нових Санжарах провели громадські слухання з приводу реконструкції АЗС «Надежда». Від роботи оновленої заправки селище зможе отримати додаткові надходження у вигляді податків. Також, за успішного розвитку, на АЗС планують створити до 20 робочих місць.

 

Заправку на в’ізді до селища реконструюють

На початку засідання учасників слухань, яких збирається понад тридцять чоловік, знайомлять із темою обговорення. Заступник селищного голови Валентин Івашина повідомляє присутніх, що на обговоренні — детальний план забудови території АЗС «Надежда», яка розташовується на в’їзді до Нових Санжар перед поворотом на Судівку.

Перед учасниками слухань виступає начальник технічного відділу компанії «Надежда» Віталій Денисенко. Він коротко розповідає про компанію, яка народилась у Полтаві, а зараз розвивається у межах області та по Україні. Одним із етапів розвитку було придбання старої АЗС неподалік Нових Санжар. Зараз компанія планує повністю реконструювати територію заправки, облаштувати не лише заправочні місця, але і магазин та вбиральню.

— Зараз заправочна станція відпускає від сили 1000 літрів. Зароблених коштів не вистачає навіть на оплату праці тих чотирьох чоловік, які є сьогодні. Проте у перспективі ми плануємо забезпечити роботою до двадцяти людей, — ділиться планами Віталій Денисенко.

Обговорюючи проект реконструкції, начальник технічного відділу запевняє, що при виконанні робіт питання екології та безпеки будуть займати перші місця. Також Віталій Денисенко наголошує, що при відкритті нових АЗС у різних містах компанія постійно практикує відрахування 10 відсотків від вартості проекту на потреби населеного пункту. У конкретному випадку це може бути від 200 до 500 тисяч гривень.

 

За землю — доплатять, ще й акцизу додадуть

Окрім одноразової платні за будівництво АЗС приноситиме Новим Санжарам і щомісячні надходження до бюджету. Наприклад, у вигляді податку за землю. Щоправда, сплачувати його почнуть лише після проведення нормативної грошової оцінки землі. А от податок на заробітну платню — зараз це близько 7 тисяч гривень на місяць — вже надходить до селищного бюджету. Також туди потраплятимуть кошти від продажу підакцизних товарів — алкоголю та цигарок, які будуть реалізовуватись на території АЗС. Для прикладу, АЗС у Зінькові щомісяця дає до місцевого бюджету 12 тисяч гривень акцизу.

Після виступу представника «Надежди» заступники селищного голови Валентин Івашина та Вадим Розсоха задають йому кілька питань. Зокрема, ставлять умову — компанія після проведення нормативної оцінки землі перерахує орендну платню за увесь період, починаючи з 11‑го березня. Також Вадим Розсоха наполягає на реєстрації касового апарату АЗС на території Нових Санжар. У такому випадку відсоток із акцизу на пальне також йтиме до бюджету селища. Представник компанії обіцяє передати вимоги до керівництва, учасники слухань голосують «за» дозвіл на проведення реконструкції. Наостанок новосанжарцям нагадують, що до завершення реконструкції у селищі проведуть іще щонайменше два громадських слухання.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 12:39 | Нові Cанжари | Суспільство


1. LOUS / 2 березня 2018, 16:13
Устрояли показуху. Тіпа розлянули і рішили дать дозвіл. Та на тій заправці вже півроку стройка іде. Река уже все давно без Вас порішав.
2. Dana77 / 2 березня 2018, 19:26
Чомусь Володимир нічого не сказав про назву АЗС. «Надежда» - такого слова у свідомій укрмові нема, то як можна давати дозвіл діяти на території Санжар москальській заправці та отримувати від неї надходження? Видно, автор втратив «чуйку» на ворога, як тільки каску зняв.
3. Гнатович / 2 березня 2018, 20:15
2.Dana77
« «Надежда» - такого слова у свідомій укрмові нема,»

В украинский свидомий есть все! Даже слово "пальта". Своими глазами видел!
4. don / 2 березня 2018, 21:49
Місце там хароше
5. Adekvatov / 2 березня 2018, 22:07
2.Dana77
«Видно, автор втратив «чуйку» на ворога, як тільки каску зняв.»

В нього чуйка не на ворога, бо він зна, що ворог надуманий, а чуйка на хазяїв. Слово НАДЕЖДА хазяї читають як адже-Дан. Ну це така сама історія як і з кіборг-гробік. Дан - пятий із синів патріарха Іакова родоначальника одного із Колін Ізраілевих. Ну а далі там ціла талмудистика йде і розсужадть тут про це не формат.
6. Adekvatov / 2 березня 2018, 22:14
3.Гнатович
«В украинский свидомий есть все! »

Таки да. Одна із свідомих партій називається УКРОП. Явно російська назва, бо на україні є КРІП а не УКРОП. А ще там стебельця з того уропу дуже на менору схожі. Але свідомі проковтують, бо теж партія хазяїв. Та й та ж сама партія Свобода мала б називатись ВОЛЯ.
7. Vlada82 / 3 березня 2018, 11:31
Як завжди Adekvatovу мій респект, все вірно коментує. Яка гарна була б назва - "Надія", але ж треба тим хазяям заправки догоджати москалям, які живуть в Україні й не можуть вивчити нашу мову. Я б на місці депутатів все-таки поставила б їм умову: змініть назву, тоді буде вам земля, бо не годиться, шоб у Санжарах, вважай в самому серці України, теліпалися на рекламних вивісках такі назви. А Река куди дивиться? Паршевлюк цікавився, хто бенефіціар у цієї компанії? Може агент Кремля "внедряется в нашу территорию, чтобы вредить свидомым украинцам" :)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації