Вхід | Реєстрація

На Полтавщині збудують нові амбулаторії

На Полтавщині збудують нові амбулаторії

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко провів кілька засідань із керівниками виконавчої та місцевої влади з приводу будівництва або реконструкції сільських амбулаторій.

Керівник області планує проводити будівництво новітніх медзакладів за типовими проектами Мінрегіонбуду та Міністерства охорони здоров’я за європейськими стандартами.

Як показує практика, відновлення старих приміщень із поганим фундаментом та тріщинами в стінах триває довше і коштує дорожче, ніж будівництво нових. Головко вважає, що старі приміщення медзакладів доцільніше облаштувати під службове житло.

Будівництво амбулаторій відбуватиметься на умовах співфінансування: 30 % за рахунок місцевих бюджетів, 70 % — з державного. Обласна влада, у свою чергу, допоможе громадам новими автомобілями для медичної служби та сучасним обладнанням для медзакладів.

На розвиток сільської медицини в Полтавській області у 2018 році держава виділяє 165 мільйонів гривен, з них 120 — на будівництво нових об’єктів. Але потреба в нових амбулаторіях значна і цих коштів на всі можливі об’єкти не вистачить. Тому починається своєрідне змагання між представниками громад за те, чий проект переможе. До 1 травня триватиме підготовча робота: виготовлення проектно-кошторисної документації, виділення землі, отримання експертиз.

Загалом представники 26 районів планують реконструювати 75 амбулаторій.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 березня 2018, 17:45 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації