Вхід | Реєстрація

Рівень захворюваності на ГРВІ у області спадає

Рівень захворюваності на ГРВІ у області спадає

За даними ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України», на Полтавщині станом на 5 березня поточного року спостерігається незначне зменшення захворюваності на гострі респіраторні інфекції. Показник по області є нижчим за епідпороговий. На жодній адміністративній території не спостерігається перевищення епідемічного порогу. Інтенсивність епідемічного процесу на низькому рівні.

За минулий тиждень в області на гострі респіраторні інфекції захворіло 9 тисяч 436 осіб, захворюваність зменшилась на 1%. Показник склав 665 на 100 тисяч населення (на 40% нижче за епідпороговий).
Дітей захворіло 5665, що складає 60% від усієї кількості тих, хто захворів. При цьому, як і на попередніх тижнях, найвищі показники захворюваності спостерігаються серед дітей шкільного віку (від 5-ти до 17-ти років).

Найвищі показники захворюваності мають місце в містах Горішні Плавні, Кременчуці та Полтавському районі, однак на даних територіях захворюваність є також меншою за епідпорогову.

Госпіталізовано 444 хворих, що складає 5% від кількості тих, хто захворів.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» за тиждень лабораторно підтверджена методом полімеразної ланцюгової реакції наявність грипу типу В у 5-ох хворих в м. Полтаві.

В області рішеннями органів місцевого самоврядування загалом на карантин закрито 80 шкіл: 29 – в м. Кременчуці, по 9 – в м. Лубнах та Новосанжарському районі, 8 – у Хорольському, 7 – у Лубенському, 6 – у Гребінківському, 4 – в Оржицькому, по 2 – у Гадяцькому та Чорнухинському та по 1 – у Решетилівському, Лохвицькому, Миргородському та Котелевському районах.


Автор: Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 березня 2018, 10:44 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації