Вхід | Реєстрація

Волонтерка Таня та її подруги

Волонтерка Таня та її подруги

Кілька днів тому до редакції зателефонував солдат, який зараз перебуває в зоні проведення антитерористичної операції. Він попросив згадати добрим словом кобеляцьких волонтерів, які постійно привозять бійцям гуманітарну допомогу.

Телефонував Іван Пастухов, житель Біликів. Іван проходить службу в складі 503 батальйону морської піхоти. Зараз підрозділ морських піхотинців, у якому служить Пастухов, розташовується на маріупольському напрямку, у районі села Комінтернове.

Іван розповів, що за час служби в армії з 2016 року лише до нього кобеляцькі волонтери, на чолі з Тетяною Вільховою, приїжджали п’ять разів. За словами хлопця, він із нетерпінням чекає на кожен приїзд земляків. Пастухов говорить:

— Так, забезпечення армії зараз знаходиться на значно вищому рівні, аніж це було в 2014-15 роках. Уже давно немає потреби збирати кошти на придбання бронежилетів чи запасних частин до техніки. І годують нас пристойно. Але волонтерів ми чекаємо не з меншим нетерпінням. Тут вся справа в увазі. Хлопцям дуже приємно, що їх пам’ятають, про них турбуються. Крім того, неможливо порівняти смак домашніх страв, привезених з Кобеляк, із армійською кухнею. Усім приємно посмакувати домашніми пирогами, млинцями, товчениками або кручениками. А скільки всього необхідного нам привозять із того, чого поки що не вистачає в армії. Там якісь бензопили, там спеціальні гвіздки, побутові речі. Навіть ті ж вологі серветки мають велику цінність. Ну не передбачені вони армійським уставом, а солдатам потрібні. Знаю, дехто в Кобеляках говорить, що волонтери мають якісь корисливі мотиви, заробляють на «гуманітарних» грошах, возять із передової зброю. Розумію, що кожен думає по-своєму. Але, водночас, я особисто, на власні очі бачу й чітко розумію, що кобеляцькі волонтери, наша «мама Таня», як ми її називаємо, роблять свою благородну справу безкорисливо. А тим, хто думає по-іншому, можу запропонувати хіба що побути в окопах і бліндажах, аби потім особисто оцінити ту увагу і турботу з боку волонтерів. А втім, нехай як хочуть, так і думають. Я ж особисто, як і сотні солдатів, висловлюю щиру подяку кобеляцьким волонтерам. Оскільки до нас їздять в основному жінки, вітаю їх з наступаючим 8 Березня.

Сама Тетяна Вільхова розповіла, що за період АТО вісімдесят разів доставляла гуманітарні вантажі на передову. За цей час перевезені сотні тонн продуктів харчування, побутових приладів, обмундирування та інших речей. Крім того, величезну кількість вантажів волонтери зібрали в районі, а доставили службами перевезень.

Дізнавшись, що редакція готує статтю про привітання від солдата з АТО, Тетяна попросила:

— Ви вже як писатимете, обов’язково згадайте й інших дівчат-волонтерів. Без них я б не зробила нічого.

Окрім Тетяни Вільхової, у зону АТО постійно їздять її колеги з волонтерського руху: Тамара Бахтіярова, Світлана Овчаренко, Тетяна Мєлкозьорова, Валентина Корецька, Зоя Михальченко. А в Кобеляках допомагають збирати продукти та готувати смачні домашні страви: Наталія Гук, Ніна Рибалко, Світлана Мєлкозьорова, Тетяна Масич, Валентина Бабенко і Тетяна Салогуб.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 березня 2018, 10:18 | Кобеляки | Цікаве


1. Zorn / 12 березня 2018, 11:55
Впевнений, що подяка від воїнів АТО волонтерам за надану гуманітарну допомогу щира. Але хто дасть відповідь на запитання: чому серед волонтерів одні лише підприємці. А де соціальні служби, яким навіть за посадовими обов’язками слід збирати гуманітарки та надавати допомогу вразливим категоріям громадян. Чому нічого не відомо про участь у волонтерстві територіального центру?
2. Maksym / 12 березня 2018, 12:56
То просто така суть волонтерства, ним займаються за поликом сердця, люди яким не плювати на власне життя і які мають для цього сили. А в соціальної служби вдосталь обов`язків, працюють за приписами, якими зазначено лише співробітництво з волонтерськими організаціями. Взагалі то, думаю, якщо заслати до них еховського кореспондента, то й центру соціальних служб буде що відзвітувати.
3. Adekvatov / 12 березня 2018, 13:45
2.Maksym
«займаються за поликом сердця, люди яким не плювати на власне життя »

Ключові слова тут "на власне життя". А на життя жителів Донбасу і навіть на життя атошників їм глибоко....
4. Adekvatov / 12 березня 2018, 13:48
1.Zorn
«Але хто дасть відповідь на запитання: чому серед волонтерів одні лише підприємці»

ТОму що у них бабло водиться.
1.Zorn
«А де соціальні служби, яким навіть за посадовими обов’язками слід збирати гуманітарки та надавати допомогу вразливим категоріям громадян.»

Немає такого у обовязках соціальних служб і атошники не уразливі категорії а превілейовані, крім того вони там згідно контракту, який вони добровільно підписали і у якому все прописано аж до поховавння.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації