Вхід | Реєстрація

Бібліотека у Маячці отримала 100 книг від киян

Бібліотека у Маячці отримала 100 книг від киян

Минулого тижня Маячківську сільську бібліотеку відвідали учасники акції «100 книжок для сільської бібліотеки», які передали для читачів нову літературу, зібрану небайдужими мешканцями столиці.

З проханням привезти книги в Маячку до організаторів акції звернувся заступник голови Нехворощанської ОТГ Олександр Лимар. Бібліотека в Маячці налічує 300 читачів, серед яких половина — діти та підлітки. Завідує закладом Ірина Шелемба, яка працює бібліотекарем 24 роки. За минулий рік бібліотека отримала до своїх фондів 56 нових книг. Завдяки акції ця кількість збільшилась іще на цифру 100.

Серед книг, які передали маячківській бібліотеці, детективи, романи, твори сучасних письменників (Джоан Роулінг, Міла Іванцова) та класиків (Леся Українка, Панас Мирний, Тарас Шевченко, Михайло Коцюбинський, Іван Нечуй-Левицький), також посібники з англійської мови, словники, довідники.

Книги в Києві збирала організаторка руху «100 книжок для сільської бібліотеки» Міла Іванцова. Перевозив книги зі столиці головний інженер ТОВ АФ «Добробут» Андрій Халепа. А з Кобеляк до Маячки відвезли книги Марина та Сергій Сідаші.

«100 книжок для сільської бібліотеки» — соціальний рух, започаткований письменницею Мілою Іванцовою у лютому 2012 року в Києві. Організатори руху приймають книги в тих, хто бажає ними поділитися, і передають сільським бібліотекам. Під час старту акції перша партія книжок відправилась у сільську бібліотеку на Чернігівщину, а друга — на Полтавщину, до Кобеляк. За п’ять років зібрані благодійниками книги отримали понад двадцять бібліотек Полтавщини.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації