Вхід | Реєстрація

До дня народження Кобзаря на кобеляччині провели конкурс читців

До дня народження Кобзаря на кобеляччині провели конкурс читців

З метою виявлення та підтримки талановитих дітей та молоді, виховання  любові до рідного слова, популяризації творчої спадщини Тараса Шевченка, на базі Кобеляцького НВК №1  проведено районний етап ІV обласного конкурсу читців «Тарасовими шляхами», участь у якому взяли 47 учнів 4-11 класів, переможці шкільних відбіркових турів із 18 закладів загальної середньої освіти району, гуртківці Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Касьяна.

Урочисте відкриття заходу забезпечили учитель української мови та літератури Л.Уткіна та учні  Кобеляцького НВК №1. Учительсько-учнівський колектив філії «Білицька ЗОШ І-ІІ ступенів №3» опорного закладу «Білицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Кобеляцької районної ради Полтавської області» запросив усіх шанувальників творчості Кобзаря до спільного  виконання «Гімну українській мові» на слова і музику Л.Петрів.

Конкурсанти презентували один твір за вибором: уривок з твору Тараса Шевченка, твір про Кобзаря (прозу або поезію). Члени журі районного етапу конкурсу оцінювали виступи учасників конкурсу за 10-бальною системою, враховуючи критерії: художній рівень виконавської майстерності, рівень сценічної культури, логічне мовлення та чітку дикцію, відповідність репертуару умовам конкурсу, яскраву індивідуальність читця.

Переможці конкурсу: Копитець Володимир, учень 4-В класу Кобеляцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 імені Олеся Гончара (молодша вікова група); Галь Марина, учениця 9 класу Шенгурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, та Федоренко Вікторія, учениця 8-Б класу Кобеляцького НВК №1 (середня вікова група), Черкаський Сергій, гуртківець Кобеляцького БДЮТ імені Миколи Андрійовича  Касьяна (старша вікова група).

Більшість школярів нестандартно підійшли до читання художніх творів, віддали перевагу українському національному вбранню. Журі відмітило високу виконавську майстерність, сценічну культуру, артистичність учасників-читців.


Автор: Прес-служба Кобеляцької РДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 березня 2018, 15:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації