Вхід | Реєстрація

Гадяцький центр зайнятості, чи Гадяцький центр обману?

Мені не часто доводилось зустрічатись з таким безпардонним обманом, який відбувається у Гадяцькому центрі зайнятості. Але все по порядку.
Жителька села Середняки Хіноцька Тамара Трохимівна перебувала на обліку в Гадяцькому центрі зайнятості(ГЦЗ) без виплати грошової допомоги. Під час першого туру президентських виборів вона працювала членом дільничної виборчої комісії, за що отримала 190 гривень винагороди. Після цього вона 20 січня(в інші дні не їздять автобуси, а на таксі немає грошей) приїхала до центру зайнятості, де їй заявили що раз вона брала участь у виборах, то вже працевлаштована і її знімають з обліку.
Цій жінці підсунули заздалегідь заготовлену і набрану на комп’ютері заяву, яку фактично вона не писала, а лише підписала, оформили її заднім числом(15 січня) і заднім числом зняли Хіноцьку з обліку. Це найгрубіше порушення всіх норм і законів, а попросту шахрайство в державній установі.
При цьому директор ГЦЗ Різун Л.М. порушила ще один внутрішній документ, з яким я мав змогу ознайомитись в кабінеті директора. Це лист Українського Центру Зайнятості, направлений Галицьким, де він роз’яснює як бути з безробітними зайнятими у виборчому процесі. В ньому зокрема пишеться, що особи, які в період виборів отримували в день менше 14% мінімальної заробітної плати, з обліку не знімаються. Наразі ця сума складає 112 гривень. Хіноцька яка проробила на виборах 4 дні і отримала 190 грн. В день отримувала менше 50 гривень, отже підпадає саме під ту категорію, що не знімаються з обліку.
В мене був не один візит до ГЦЗ. Нове приміщення, тепло, просторо, красиво. От тільки немає теплоти у відношенні до людей і розуміння їх проблем.
Очевидно, в Гадяцькому центрі зайнятості взагалі забули для чого він існує. Нагадаємо: щоб покращити становище безробітних. Зате в цьому центрі намагаються за всяку ціну, навіть шляхом незаконних дій, зменшити кількість безробітних, зменшити на папері. Вдумайтесь, шановні читачі, селян, які позбавлені можливості влаштуватись на роботу, ще й карають безвідповідальні чиновники за те, що вони взяли участь у державній справі – виборах. Здоровий розум підказує: навпаки, цих людей потрібно залучати до будь-яких суспільно корисних справ.
Директор ГЦЗ заявила мені, що людина не може бути знята з обліку заднім числом, а сама зробила це, заявила що на другий день після виборів людина має право поновитись, а Хіноцькій запропонували відпрацювати півроку.
З юридичної точки зору, немає найменших підстав для зняття з обліку, адже з членами дільничних виборчих комісій офіційно не заключались ніякі договори і не робилось ніяких записів у трудових книжках. Отже для зміни статусу безробітного немає жодних підстав.
А от спеціаліст за столом №4 пояснила нам що вже сама участь у виборчому процесі і є підставою для зняття безробітного з обліку.
Написання цієї статті перервалось терміновим викликом в центр зайнятості, де намагались так само зняти з обліку ще одну людину, Кривобок Олену Василівну. А вже в центрі я довідався, що за таких же обставин знята з обліку ще одна сільська жінка Прасоленко Світлана Олексіївна. Це що, Гадяцький центр зайнятості оголосив війну сільським жителям?
Цікаво, скільки всього людей було знято з обліку під час виборів? Напевно центр зайнятості перевиконав план по зменшенню числа безробітних.
Все говорить про те, що працює незаконна система, а це вже предмет серйозного і повного розслідування роботи Гадяцького центру зайнятості. Маємо надію, що прокурорська перевірка поставить крапку у цій ганебній історії.

Автор: Микола Торяник Голова Гадяцької районної організації ВО «Свобода» Депутат Гадяцької районної ради


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 лютого 2010, 16:26 | Гадяч | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації