Вхід | Реєстрація

Успіх юних кобеляцьких краєзнавців

Успіх юних кобеляцьких краєзнавців

14-16 березня 2018 року для участі у 35-му обласному зльоті зібралося більше 100 кращих вихованців краєзнавчих та туристських об’єднань із 17 районів і міст області, об’єднаних територіальних громад. Цьогорічний зліт – ювілейний і присвячений 65-й річниці організованого туристсько-краєзнавчого руху на Полтавщині. Юних краєзнавців Кобеляцького району представляв пошуковий загін «Еврика» гуртка «Екологічне краєзнавство» районної станції юних туристів, що працює на базі  Кобеляцького НВК№1. Саме   цей загін став абсолютним переможцем аналогічного районного зльоту, який проводився 17 лютого.  Моренко Анна, Крупнова Тетяна, Зінченко Валерія, Стокоз Анна та Дейнека Софія презентували досягнення краєзнавців району на обласному форумі. Очолювала делегацію керівник гуртка «Екологічне краєзнавство»  Ярмоленко Оксана Олексіївна.

У перший день перед відкриттям зльоту у фойє центру Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді була організована виставка з досвіду роботи «Історія та досягнення туристсько-краєзнавчого руху», де учасники зльоту представили матеріали, що ілюструють, як розвивається туристсько-краєзнавча справа в їхньому районі (місті), ОТГ чи закладі освіти. Діти ознайомили відвідувачів виставки зі своїми досягненнями та здобутками, презентували туристські та екскурсійні маршрути, цікаві знахідки, що знайшли своє місце у шкільних музеях. Наші юні земляки стали переможцями першого дня роботи зльоту. Журі дало найвищі оцінки за презентацію та виставку з досвіду роботи «Історія та досягнення туристсько-краєзнавчого руху в Кобеляцькому районі».

Поряд з виставкою проводилася благодійна акція «Подаруй частинку тепла». У рамках акції відбувся збір оберегів, листівок, малюнків до «Скриньки Добра», подарунків нашим воїнам, які знаходяться на сході України. За активну участь у благодійній акції  наші краєзнавці отримали подяки Депертаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Наступного дня  юні краєзнавці представляли творчий звіт пошукового загону «Еврика» про розвиток туристсько-краєзнавчої справи та досягнення юних краєзнавців і туристів Кобеляцького навчально-виховного комплексу №1. За результатами другого дня роботи зльоту  наша делегація стала лауреатом обласного зльоту.

Крім позитивних вражень від обласного заходу, отриманих нагород та набутого досвіду,  учасники кобеляцької делегації повернулися додому із  новими планами пошукової роботи  та чітким переконанням, що туристсько-краєзнавча справа цікава і захоплююча сфера діяльності учнівської молоді.


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 березня 2018, 16:09 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації