Вхід | Реєстрація

Цієї весни з Козельщинського району на строкову військову службу призвуть 17 юнаків

Цієї весни з Козельщинського району на строкову військову службу призвуть 17 юнаків

В Україні стартувала призовна кампанія. Призов юнаків буде проведений у квітні-травні відповідно до Указу Президента України від 15.02.2018 року №33/2018.

У Козельщинському районному військовому комісаріаті проведене уточнення військово-облікових даних, завершується обстеження стану здоров’я та професійно-психологічне вивчення призовників. За словами начальника відділення комплектування військкомату капітана Анатолія Фалюша цієї весни Козельщинський РВК відправить на строкову військову службу 17 юнаків. Відправка команд зі збірного пункту Полтавського обласного військового комісаріату запланована з 11 квітня і по 30 травня. Конкретні дати призову по Козельщинському району та де саме будуть проходити службу призовники з району поки невідомо. Минулого року це були навчальний центр Сухопутних військ «Десна», що знаходиться на Чернігівщині, військова частина у Києві та частини Національної гвардії. Цього року Державна прикордонна служба України також набирає строковиків. Отже для багатьох хлопців є можливість стати прикордонником.

«Районну військово-медичну комісію пройшли 39 призовників. З них повністю придатними до військової служби визнано дванадцять. Інші юнаки потребують додаткового обстеження спеціалістів, чим вони наразі і займаються», - пояснив головний спеціаліст відділення комплектування Іван Гурин.

ТВО військового комісара Козельщинського РВК майор Анатолій Турчин наголосив, що усі строковики проходитимуть військову службу у місцях постійної дислокації військових частин – у зону АТО нікого не відправлятимуть. Таке рішення прийнято РНБО ще 28.08.2014 р. і воно введено в дію Указом Президента України від 24.09.2014 р. №744. Так що рідні майбутніх солдатів з цього приводу можуть не турбуватися.

За його словами, на строкову військову службу призивають юнаків віком від 20 до 27 років, а за бажанням можна йти служити і з 18 років, як це визначає закон «Про військовий обов’язок і військову службу». Більшість призовників до армії йдуть за власним бажанням. Є й такі що трохи хвилюються та дещо вагаються, але відмов від проходження військової служби у районі не було. Служитимуть хлопці 1,5 року, а ті, хто мають вищу освіту – рік.

«Строковики будуть забезпечувати життєдіяльність військових частин і більшість з них за час служби отримають військову спеціальність, яка може стати в нагоді і після звільнення з військової служби», - пояснив Анатолій Турчин.

Тож побажаємо нашим землякам успіхів у службі, мужності та витримки, які їм будуть вкрай необхідні. І нагадаємо, що кожний справжній чоловік має пройти армійську службу та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності захистити свою країну.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 березня 2018, 15:28 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації