Вхід | Реєстрація

Футбол призупинили, у планах — мінька і екопарк

Футбол призупинили, у планах — мінька і екопарк

Такі новини озвучив кобеляцький міський голова Олександр Копелець.

У понеділок відбулись засідання комісій депутатів міськради, які готувались до чергової сесії. На зібраннях Олександр Копелець повідомив колег, що футбольна команда ФК «Кобеляки» призупиняє свою діяльність. Це пов’язано з тим, що обласним футбольним чемпіонатом опікуватиметься нова громадська організація:

— Ми з Віктором Білорибцем (тренер ФК «Кобеляки») побували на зборах «Федерації футболу Полтавщини», яку очолив голова облдержадміністрації Валерій Головко, — розповів міський голова. — Участь команди в обласному чемпіонаті обійдеться у 860 000 гривень. Для бюджету міста ця цифра завелика. Тому було вирішено призупинити участь в обласних змаганнях.

При цьому Олександр Копелець наголосив, що міська рада допомагатиме фінансово футзальній команді 2007 року народження, яку Віктор Білорибець тренує в спортшколі, та іншим спортсменам.

382 000 гривень, які депутати виділяли на утримання футбольної команди, міський голова запропонував розділити наступним чином: «Міській сервісній службі» — 18 000, «Водоканалу плюс» — 7500, на ремонт п’ятиповерхівки по вулиці Полтавській, 30 а — 14 500, на лампи для Центру культури — 3 000, для секції тенісу в НВК №1 — 5 000, на придбання медалей і кубків для чемпіонату з футзалу — 4 000, компенсація сім’я загиблих учасників АТО — 10 000, відпочинок дітей — 100 000, придбання тротуарної плитки — 97 000, фінансування «Екопарку» — 123 000.

Також міський голова продемонстрував депутатам приблизний вигляд оновленого парку, що поряд із Центром культури. Зі слів Олександра Копельця, міськрада продовжуватиме реконструювати парк Центральний. У ньому має з’явитись майданчик для занять воркаутом, тренажери і міні-футбольне поле. До речі, майданчик зі штучним покриттям побудують на умовах співфінансування. Міськрада має оплатити основу під штучне покриття (близько 700 000 гривень).

 

Парк відпочинку на 10 гектарах

Далі очільник міськради озвучив плани щодо майбутнього кінноспортивної школи, яка знаходиться в мікрорайоні Заворскло і дісталась місту в спадок від райради. На думку Копельця, там необхідно створити комунальне підприємство «Екопарк»:

— Це буде не міні-зоопарк, а парк відпочинку на березі Ворскли. Я буду просити депутатів виділити 8 гектарів чагарників для будівництва вольєрів. Ще 2 гектара прохатимемо надати Сухинівську сільраду. Нам потрібне комунальне підприємство для того, аби залучити для будівництва парку кошти з районного бюджету. Справа в тому, що райрада виграла обласний конкурс розвитку територіальних громад. І тепер займатиметься сільським туризмом. Для цього райрада отримає з області 600 000 гривень. Я планую, що на екопарк нам удасться залучити 300 000. На минулій сесії ми виділяли 200 000. У пропозиціях вказані ще 123 000. Разом 600 000.

Депутат Олег Сіроштан поцікавився, яка загальна вартість проекту з будівництва екопарку. На це міський голова відповіді не дав.

— Ви озвучили можливу цифру перевиконання за цей рік — 3 000 000, — наголосив депутат. — І хочете за ці кошти дороги ремонтувати, екопарк будувати і багато іншого.

У результаті всі пропозиції винесли на сесію міської ради.

 

P.S. У середу 21 березня відбулось сесійне засідання. Депутати зняли з повістки денної питання про призупинення діяльності футбольної команди та залишили нерозподіленими 382 000 гривень.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2018, 12:44 | Кобеляки | Фінанси
1. Чудо Юдо / 22 березня 2018, 14:52
Я аж здивувався почавши читати статтю. Невже Копелець від футбольного клубу таки відмовиться?
І тут же дивлюся, мінус один ФК = плюс скільки грошей на користь інших організацій! І сервісній службі дадуть, і "водоканалу" (хоча сума смішна просто), і навіть тенісистів порадують із футзалівців! І плиткою далі мер доліплюватиме центр, як і мріяв і все це - всього лише пожертвувавши один-єдиний футбольний клуб, на який вбехується скільки фінансів...

А потім читаю останнє речення. А нє, по ходу насрать на тенісистів, на плитку... по ходу Санич таки хоче видавити з усих мільйон на свій улюблений клуб, а інші нехай, переб’ються якось.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації