Вхід | Реєстрація

Один потоп пережили, готуємось до другого

Один потоп пережили, готуємось до другого

Перший місяць весни видався досить нетиповим. Адже саме з початком березня в Україну прийшла справжня зима. Окрім того, протягом лише перших двох декад випала кількамісячна норма опадів. Усе це потішило аграріїв, але додало клопотів працівникам дорожніх служб і комунальникам.

Працівники метеостанції, що у Кобеляках, говорять, що за температурними показниками ніякими аномаліями перший місяць весни не відзначився. Просто українці останнім часом звикли до того, що у березні сніг сходить, настає справжнє тепло і навіть можна розпочинати роботи на городі. Між тим, ще кілька десятиліть тому погода була зовсім іншою. Приблизно такою, як зараз.

Дивіться відео «Порятунок потопаючих - справа рук самих потопаючих»

А ось щодо кількості опадів, то цьогорічний березень таки здивував. Згідно з даними багаторічних спостережень у нашій місцевості, протягом першого весняного місяця випадало 33 міліметри опадів. У 2018-му їх кількість різко зросла і сумарно становить уже більше 90 міліметрів. Тобто, вологи на землю випало уже втричі більше норми. А місяць ще й не закінчився.

Така кількість опадів, безумовно, може порадувати аграріїв. Адже додаткова волога в ґрунті дає хороші стартові можливості для всіх рослин і стає своєрідним фундаментом майбутнього хорошого врожаю.

А ось у представників інших професій та звичайних громадян сніг і дощ далеко не завжди викликали позитивні емоції. Мова йде, передусім, про працівників дорожніх служб і комунальників. І якщо зі сніговими заметами шляховики й комунальники в цілому справилися, то до підступів талої води виявилися не зовсім готовими.

Особливо важким для всіх видався суботній день 17 березня. Протягом майже всієї доби йшов дощ. Метеорологи зафіксували 14,7 міліметра опадів. Ця волога додалася до талої води і на вулицях населених пунктів Кобеляцького району потекли річки і струмки.

До редакції «ЕХО» звернулися кілька жителів Кобеляк, які висловили своє незадоволення роботою міської влади і комунальників. Погоджуючись із тим, що погода дійсно підготувала випробування для всіх, жителі Кобеляк звернули увагу на ігнорування їх уже неодноразових звернень. Крім того, природа засвідчила, що в райцентрі таки існує проблема з відведенням дощової й талої води, а так звані «лівньовки» давно не чистили. Це й призвело до підтоплення садиб кобелячан. Сигнали про підтоплення надходили до райдержадміністрації та «еменесників» ще й із Ганжівки, Біликів та Бутенок.

Дивіться відео «Бутенки перетворились на Венецію»

Серйозна проблема виникла і в районі будівництва «розв’язки» між автодорогами Полтава — Олександрія та Дніпро — Решетилівка. Там вода вийшла на трасу і підтопили кілька десятків метрів шляху в напрямку Кременчука. У результаті автомобілі були змушені рухатися через територію автозаправки. На місце події оперативно прибула техніка МНС та Служби автомобільних доріг. Спільними зусиллями воду з автодороги відвели.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2018, 14:01 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації