Вхід | Реєстрація

У Свічкаревому створили ініціативну групу

У понеділок в центрі села Свічкареве, що знаходиться на території Марківської сільради, відбулося зібрання місцевих жителів. На ньому були присутні близько сімдесяти осіб. Зібрання проходило на подвір’ї, поряд зі школою і магазином. Говорили про перспективи приєднання до Бутенківської громади.

На зібрання, за запрошенням жителів Свічкаревого, прибули голова Бутенківської ОТГ Микола Скрильник та експерт із питань децентралізації Олександр Ісип.

Як розповів редакції Микола Скрильник, жителі Свічкаревого самі проявили ініціативу. Під час зібрання вони розповідали, що в бюджеті місцевої сільради не вистачає коштів для задоволення елементарних потреб. Більш-менш значущим для села проектом, втіленим у життя, є відновлення роботи вуличного освітлення. Але на більше коштів немає. Зокрема, не фінансується програма компенсації проїзду пільговикам, не вистачає грошей, аби привести до порядку сільський цвинтар.

Микола Скрильник розповів:

— Я сказав людям,що таких проблем у Бутенківській громаді давно немає. Ми фінансуємо 18 програм, зокрема, купляємо два сміттєвоза, новий шкільний автобус, надаємо допомогу на лікування практично всім. Так, на онкохворих виділяємо по 5 тисяч гривень. Це я лише три статті наших витрат назвав. Думаю, ще невдовзі частково вирішимо питання зайнятості жінок, створивши 15 робочих місць для швачок. Усе це можливо робити і для Марківки та Свічкаревого. Аби лише була добра воля місцевого люду і їх обранців. Упевнений, що вони не пожалкують про свій вибір. Дрижина Гребля його зробила і живе з Бутенками в злагоді. Хочу згадати про присутність на зібранні нашого депутата Павла Гунжеля. Він називає себе громадським активістом. Хоча більше заслуговує на статус антигромадського діяча, адже чомусь намагається дискредитувати Бутенківську громаду. Він єдиний заявив, що Бутенки бідні, до них не потрібно приєднуватися. А коли Ісип попросив пояснити, чому бюджет «бідних» Бутенок є більшим, аніж у Кобеляк і Біликів разом узятих, Гунжель не знайшов, що відповісти.

Головним результатом зібрання стало створення ініціативної групи. До її складу увійшли шість чоловік. Вони проведуть збір підписів серед жителів Свічкаревого із проханням до депутатів зібратися на сесію і прийняти рішення про приєднання до Бутенківської громади.

Якщо депутати приймуть відповідне рішення, то діюче законодавство передбачає прискорену процедуру приєднання. При цьому, депутати Бутенківської ОТГ уже не матимуть права відмовити бажаючим приєднатися. До кінця 2018 року Марківська сільрада залишається без особливих змін. Потім (із нового року) її потреби фінансуватимуть уже з бюджету об’єднаної громади. А керівництво здійснюватиме виконуючий обов’язки старости.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2018, 12:18 | Кобеляки | Суспільство
1. 1juriy / 25 березня 2018, 14:08
З порівняннями бюджетів громад об’єднаних та не об’єднаних іде усвідомлене маніпулювання як Ісипом так і Ігорем.Немає ніякого наповнення.Просте перекладання з одного карману у інший.Якщо Кобеляцький район в цілому дотаційний,поділивши його на частини неможливо отримати самодостатні громади.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації