Вхід | Реєстрація

Аграріям пообіцяли компенсацію частини витрат із держбюджету

Аграріям пообіцяли компенсацію частини витрат із держбюджету

Трішки більше місяця тому всю спільноту українських аграріїв буквально сколихнула заява Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про компенсацію частини витрат на розвиток виробництва. Прем’єр пообіцяв, що держава фактично відшкодує агровиробникам від 40 до 80 відсотків коштів, витрачених на придбання насіння, саджанців садових культур, деяких видів техніки.

Звичайно, така інформація викликала широкий розголос. Особливо жваво її обговорювали в соцмережах. Більшість користувачів не приховували своїх скептичних настроїв. Вони прогнозували, що державні кошти отримають виключно представники великого бізнесу, зокрема, агропідприємства, що займаються виробництвом курятини. Скептичні настрої ще більш посилилися після того, як протягом лютого чиновники на місцях так і не отримали роз’яснень щодо процедури оформлення документів та порядку отримання компенсацій. Та все ж 1 березня інформація про відшкодування коштів таки з’явилася на сайті МінАПК. А в середині цього місяця чиновники, які опікуються аграрним сектором, почали проводити зустрічі з аграріями.

16 березня така зустріч відбулася і в Кобеляках. У залі засідань райдержадміністрації зібралися близько п’ятдесяти осіб. Крім керівників аграрних підприємств, у зібранні взяли участь і сільські голови. Із доповідями перед ними виступили представники обласного Департаменту МінАПК Роман Прокопенко, Тетяна Яцик і Тетяна Нечипоренко.

Вони повідомили, що Уряд виділив більше шести мільярдів гривень на підтримку аграрного сектору. Зокрема, гроші мають піти на компенсацію придбання селянами племінних тварин, молочних телят, насіння і саджанців плодових культур.

Аграрії, які зібралися в залі, ставили доповідачам десятки конкретних запитань. Дуже активним був голова районної асоціації фермерів Володимир Білоусько. Далеко не всі почуті відповіді задовольнили присутніх. Чиновники пообіцяли, що вже у найближчі дні аграрії отримають покрокову інструкцію про те, як отримати обіцяну компенсацію з бюджету.

Якщо це станеться, редакція «ЕХО» обов’язково розмістить інформацію в газеті або на своєму сайті.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2018, 17:25 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації