Вхід | Реєстрація

Сюжет про перевезення атовців покажуть на «Україні»

Сюжет про перевезення атовців покажуть на «Україні»

20 січня у Нових Санжарах побувала знімальна група телеканалу «Україна». Журналісти приїхали знімати сюжет про проблеми з пільговим перевезенням учасників антитерористичної операції. Про саму проблему телевізійники дізналися з публікації, яка вийшла наприкінці лютого на сторінках нашого тижневика.

На Новосанжарщині журналісти зустрічаються з Сергієм Кульчинським із Старих Санжар, героєм публікації «Хто заплатить за атовця» (22.02.2018, №18). Він розповідає, що після виходу публікації ситуація не змінилася.

— Я за цей час десь двічі їздив у Полтаву автобусом, що курсує за маршрутом Старі Санжари — Полтава. Обидва рази водій вимагав у мене оплату. Вартість квитка складає 23 гривні. Я обидва рази пояснював, що маю пільги від держави, і їхав безкоштовно. Аналогічна ситуація виникає в Полтаві. Пільговий квиток за моїм посвідченням УБД (учасника бойових дій) мені не видають. Але начальниця автостанції говорить: «Ідем, я домовлюся із водієм і так тебе посажу». Як правило, водії не заперечують проти цього, але ж якщо держава призначає пільгу, то вона повинна бути офіційною, а не заводити військового в автобус, прохаючи, щоб його взяли! — говорить Сергій Кульчинський.

Потім, разом з іншими учасниками АТО (Олександром Чубаровим з Нових Санжар та Ігорем Хаблом з Лелюхівки) ідуть до голови Новосанжарської райдержадміністрації Сергія Бульбахи.

— Доки цими пільгами займався район, ми їх забезпечували, — говорить у коментарі телевізійникам голова РДА. — Тепер райдержадміністрація не має ніякого впливу на виплату чи не виплату компенсації пільгового перевезення в ОТГ. Кожна громада визначається сама.

Ігор Хабло та Олександр Чубаров розповідають журналістам, що проблема з перевезенням таки існує. Адже їх погоджуються безкоштовно везти через раз.

— Мені також пільговий квиток не продають. Потім підходиш до водія, показуєш «УБДшку», він каже — сідай. Але бувало й таке, що доводилося їздити за гроші! — говорить Ігор Хабло.

Журналісти спілкуються з атовцями та керівником райдержадміністрації близько півгодини. Після цього обіцяють зустрітися з перевізником та отримати у нього коментар. І вислухати позицію голови Малоперещепинської ОТГ Анатолія Трояна, який, нагадаємо, вважає, що пільги встановлені державою, значить фінансувати їх має держава.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 березня 2018, 09:10 | Нові Cанжари | Цікаве


1. antibloger / 27 березня 2018, 07:56
Тепер райдержадміністрація не має ніякого впливу на виплату чи не виплату компенсації пільгового перевезення в ОТГ. Кожна громада визначається сама.

Такої розумово- відсталої влади в районі ще не було... А як же власний авторитет, серед голів місцевого самоврядування Буля ж грамоту Верховної Ради отримав за "вагомий особистий внесок у реформування місцевого самоврядування, соціально – економічний розвиток територіальних громад, сумлінну працю, високий професіоналізм" !!! І знову автор не пише чи районна влада хоч пробувала вирішити дане питання, і як саме - чи як завжди самоусунулася ?
2. ukr2017 / 27 березня 2018, 08:39
1.antibloger
«Тепер райдержадміністрація не має ніякого впливу на виплату чи не виплату компенсації пільгового перевезення в ОТГ. Кожна громада визначається сама.»

Вони ні нащо впливу не мають.тільки на свою зарплату. Нащо такі потрібні керівники і їх посади
3. don / 27 березня 2018, 13:51
Буля за високі досягнення отримав нагороду і орден від ВР, вручав сам нардеп. Побільше нам таких керівників. імхо
4. Ольга Волоська / 27 березня 2018, 15:14
1.antibloger
«Такої розумово- відсталої влади в районі ще не було... А як же власний авторитет, серед голів місцевого самоврядування»

Зняв з язика..... А ще інфантильної (як для нас) і приватно-підприємницької (як для себе).....
5. Vlada82 / 27 березня 2018, 16:01
3.don
«Буля за високі досягнення отримав нагороду»

А можна конкретніше про ці досягнення, а то схоже шо про них знають тільки Буля, Река і don. Всі інші новосанжарці знають, як Буля недавно жалівся у районній газеті, шо процес децентралізації вийшов з-під контролю і в результаті «надецентралізували» таке шо на голову не натягнеш, проблеми з фінансуванням соціальних закладів у селищі. Чине це і є ті "досягнення", за які грамоти ВР дають? І ще прошу розумніших розтлумачити мені, хто ж визначав "особливі заслуги", "високі досягнення" та «професіоналізм» Бульбахи? І за якими критеріями? А то якось дуже узагальнено, без конкретики. Думаю, рядовим платникам податків, за рахунок яких Бульбаха одержує зарплату, це корисно знати. А хто назве точну кількість робочих місць, які появилися в районі при Бульбасі, скільки соціальних закладів відкрилося, як розвивається малий і середній бізнес, тим буде особливий респект (подяка тобто). А я знаю тільки те, шо Бульбаха дохазяйнувався так, шо навіть його гастроном «Буля» наказав довго жити. Короче заслуги -обзавидуєшся! А про те, шо його підлегла Кушніренко в робочий час разом із волонтеркою Солодкою та редактором Жаботинським перевозили із зони АТО бойові гранати в чайниках, у грамоті нічого не сказано? А то Наді Савченко за це небо в клітинку намалювали, а нашим рєбятам - як з гуся вода. Як кажуть, за «Батьківщину» обідно...
6. ukr2017 / 28 березня 2018, 09:51
3.don
«Буля за високі досягнення отримав нагороду і орден від ВР, вручав сам нардеп.»

Напевно сам нардеп і знає про його досягнення,або виконав завдання які йому ставились
7. Dana77 / 28 березня 2018, 16:04
5.Vlada82
«за «Батьківщину» обідно...»

Це точно.
8. antibloger / 4 квітня 2018, 08:38
Рекомендую почитати блоги С.Бульбахи в інтернет-виданні «Полтавщина» і зокрема "ЩО ВДАЛОСЯ ЗРОБИТИ ЗА 3 РОКИ". Зроблено я вам скажу не густо, навіть порівнюючи з "папєрєдніками", але в людини хватає совісті хвалитися дорогами, об`єднанням громад в районі, в попередніх блогах автор пише про свій «особистий» вклад у розвиток спорту. Виникає запитання до автора - в так званих досягненнях я не побачив ролі самого Бульбахи як керівника - максимум на що вони спромоглися зробити з Супруном це ділити гроші з бюджету, не забуваючи звісно про себе (достатньо подивитися декларації наших керманичів), а справедливо чи ні це вже інша справа...
9. ukr2017 / 4 квітня 2018, 21:14
8.antibloger
« максимум на що вони спромоглися зробити з Супруном це ділити гроші з бюджету, не забуваючи звісно про себе (достатньо подивитися декларації наших керманичів), а справедливо чи ні це вже інша справа...»

Вони для того туди і прийшли,а блоги пишуть щоб зберегти обличчя
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації