Вхід | Реєстрація

Молодь єднає: у Лубнах організовують молодіжні обміни

Молодь єднає: у Лубнах організовують молодіжні обміни

26 – 27 березня 2018 року відбувся навчально-ознайомчий візит «Містки молодіжної активності» до міста Лубни, в якому взяли участь представники активної молоді з міста Гайсин, що на Вінниччині.  Обміни влаштували з метою підвищення мобільності української молоді та продемонструвати кращі практики молодіжної роботи. Організувала молодіжні обміни Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з низкою інших організацій та об’єднань.

Керівник проекту обмінів Олександр Чепур зазначив, що сьогодні дуже важливо щоб спілкування між молоддю різних регіонів  України міцніло, створювались нові горизонтальні проекти, започатковувалися нові ідеї. «Це формат нової дипломатії, і дуже хороша можливість боротьби з упередженістю, стереотипами, які дуже часто нав'язуються у молодому віці», - говорить Олександр Чепур.

Знайомство з містом розпочалося зустріччю у Лубенській спеціалізованій загальноосвітній школі №6, учнівський актив якої презентував проект шкільного телебачення. Мова йшла про молодіжну журналістику та громадську активність молоді. Учасників привітала начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Світлана Скиба та вручила презентаційні матеріали про місто.  У продовж першого дня візиту делегація з міста Гайсин  завітала на Володимирський майдан, взяла участь у патріотичному флешмобі та зйомці відео кліпу, який організували учасники студії сучасного танцю «Ренесанс».

Учасники також мали можливість познайомитись з історичним центром нашого міста, екскурсію яким провела провідний методист районної бібліотеки ім. В. Малика Тетяна Сафронова. Завершився день активним і змістовним дозвіллям: учасники грали в боулінг, спілкувалися під час гри та частування та отримали сертифікати за участь у проекті.

Не менш цікавими та пізнавальними були візити наступного дня до опорного закладу «Калайдинцівська загальноосвітня школа І- ІІІ ст. ім. Ф.Д. Рубцова», де учасникам  влаштували екскурсію музеєм, продемонстрували досягнення закладу, його педагогів, учнів та випускників,   розповіли про роботу школи, зокрема в напрямку її демократизації та побудови навчально – виховного процесу на основі партнерства між вчителем та учнем.  Екскурсію проводили самі учні під керівництвом директора школи С.І. Мисника.

Знайомство з містом Лубни завершилося зустріччю у молодіжному центрі районної бібліотеки ім. В. Малика. Із перших уст учасники дізнатися про роботу молодіжного центру, створення відкритих просторів для молоді та обговорили спільні майбутні проекти. У розмові з молоддю Олександр Чепур, керівник проекту зазначив, що у Лубнах питання залучення молоді до участі намагаються   вирішувати у тісній співпраці між муніципалітетом, громадськими організаціями та бізнесом, що відповідає принципу «нічого про молодь без молоді». Тож, подібні обміни будуть влаштовувати і надалі, говорять активісти і готові ділитися досвідом як їх організувати.

Заходи відбулися завдяки проекту «Містки молодіжної активності; співпраця малих міст Вінницької та Полтавської областей» за підтримки ГО «Молода Черкащина» в рамках проекту "Просування молодіжного активізму в Центральній Україні" та фінансової підтримки National Endowment for Democracy.


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 березня 2018, 09:45 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації