Вхід | Реєстрація

Весняний настрій

Весняний настрій

У цьому році дуже актуальним був такий жарт: «На календарі 46 лютого». Це — про 18 березня. А далі — 47, 48 лютого. І так далі, і тому подібне. Дійсно, перший весняний місяць видався дещо нетиповим. І опадів випало втричі більше звичного показника, і приморозило добре. Зима, особливо в грудні, була досить теплою і розслабила українців. А потім у березні раптово повернулася і швиденько встигла набриднути.

Та, не дивлячись на всі примхи цьогорічної погоди, коли зима вперто не бажає здавати свої позиції, можна не сумніватися у тому, що весна таки переможе. Класний лозунг колись придумали Юлії Тимошенко — «Весна переможе!». Світло так, оптимістичненько, а головне — правдиво. У цьому можна не сумніватися, обіцянку буде виконано.

От і зараз, не дивлячись на сніговий, дощовий і досить прохолодний березень, можна не сумніватися, що весна переможе. Буде й на нашій вулиці свято, вибухне щедрим цвітом природа, прилетять і защебечуть пташки, дівчата одягнуть короткі спіднички, газу витрачати будемо менше. Усе відразу стане кращим, світлішим, веселішим.

Звичайно, наші вітчизняні проблеми нікуди не подінуться. У телевізорі, як і раніше, показуватимуть українську політичну клоунаду, продовжуватимуться не зовсім зрозумілі реформи, розлазитимуться під колесами ще радянські дороги.

Але потрібно чітко усвідомлювати, що всі названі проблеми є минущими. Так, із позиції нашого особистого (єдиного, неповторного і дуже короткого) життя здається, що всі ці негаразди є ледве не вічними і безкінечними. А якщо подивитися на це, порівнюючи з тривалістю існування людської цивілізації? Тоді — це просто миттєвість. Та й періоди, важчі, аніж теперішній, у історії України вже були неодноразово. І нічого, життя продовжувалося. Наставала весна, оживала природа, дівчата одягали короткі спідниці.

Так що, як писав поет, «Сотри случайные черты и ты увидишь, мир прекрасен». Так, про це легко написати, але набагато складніше втілити в життя. Але це реально. Хотілося б порекомендувати викинути з дому телевізор. Але хто це зробить? Хоча нічого складного в цьому немає. Я уже три роки живу без телевізора. І нічого, ніхто не помер, не захворів, навпаки, вивільнилося кілька годин часу на реальне життя. Ну не бачив я, що там говорили один на одного люди із прізвищами Савченко та Луценко. І що з цього? Весна не настане? Грошей у гаманці поменшає, стан здоров’я погіршиться? Та ні, не зміниться абсолютно нічого. Хоча… Зміниться. Будуть цілішими нерви і на весну часу більше залишиться.

З весною вас! І все буде добре, просто поменше звертайте увагу на скороминуще.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2018, 09:00 | Полтавщина | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації