Вхід | Реєстрація

Лікар для кожної сім’ї

Лікар для кожної сім’ї

Національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї» розпочнеться 2 квітня. Українці зможуть обрати свого лікаря: терапевта, педіатра для дитини або сімейного лікаря та підписати з ним декларацію на обслуговування. В структурних закладах КЗ «Кобеляцький Центр ПМСД» ця кампанія також розпочнеться в понеділок – 2 квітня. Всі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, що є структурними підрозділами Центру, підключені до електронної системи, сімейні лікарі, педіатри та терапевти також зареєстровані в електронній системі. Якщо пацієнт підписав декларацію з лікарем – він засвідчив, що став пацієнтом саме цього фахівця. Лікар надаватиме пацієнту допомогу, а медичний заклад, де працює лікар, отримуватиме  фінансування з державного бюджету з розрахунку на кожного пацієнта за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Адміністрація КЗ «Кобеляцький Центр ПМСД» запрошує всіх мешканців району звернутись в амбулаторії сімейної медицини до лікарів для підписання декларації.

При зверненні до лікаря, візьміть із собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Якщо потрібно підписати декларацію для дитини до 14 років – візьміть свідоцтво про народження дитини. Лікар або медична сестра введе Ваші дані в електронну систему, на мобільний телефон надійде СМС з кодом, для підтвердження декларації. Лікар, своїм електронним підписом, завершить укладання декларації і відправить в електронну систему. З електронної системи, медичні працівники роздрукують Вашу декларацію в двох екземплярах, Ви перевірите правильність персональних даних та підпишете два екземпляри. Один екземпляр медичні працівники віддадуть Вам, а один залишиться в медичному закладі.

Кожен пацієнт має право обрати лікаря в будь-якому медичному закладі, що надає первинну медичну допомогу та зареєстрований в електронній системі, незалежно від прописки або проживання. Мешканці району, які не  мають можливості за станом здоров’я особисто звернутись до лікаря, можуть звернутись до лікаря через своїх рідних або близьких і лікарі знайдуть можливість підписати декларацію. Міністерство охорони здоров’я не визначило кінцевий термін підписання декларацій, тому обрати свого лікаря встигнуть всі, але медичні працівники Центру рекомендують не відкладати підписання декларацій на кінець року та запрошують мешканців району до співпраці.

 

Як підписати декларацію з лікарем: покрокова інструкція

Для підписання декларації з лікарем:

1. Зверніться у медзаклад, де працює терапевт, педіатр чи сімейний лікар, з яким ви хочете підписати декларацію. З собою потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

Важливо: заклад, у якому працює обраний вами лікар, має бути підключеним до системи «Електронне здоров’я». Чи підключений заклад до електронної системи охорони здоров'я - уточніть у реєстратурі або у лікаря, або перевірте самостійно на сайті: https://portal.ehealth-ukraine.org/divisions.html#/

2. Ваші дані та контактний телефон внесуть у систему «Електронне здоров‘я». Це зробить уповноважена особа закладу ПМД: в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар тощо.

Важливо: дані вносяться в електронну систему – не буде жодних бланків, форм, печаток тощо. Після введення даних пацієнт отримує СМС з кодом на вказаний номер телефону, який уповноважена особа медзакладу вводить у систему «Електронне здоров‘я» для підтвердження.

3. Уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» примірник декларації для перевірки.

Важливо: Уважно перевірте усі свої дані. Якщо помітили помилку – скажіть про це уповноваженій особі медзакладу. Декларацію роздруковуватимуть до тих пір, поки все не буде правильно.

4. Якщо все правильно, уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи «Електронне здоров‘я» ще один примірник декларації

Важливо: Обидва примірники декларації мають бути ідентичними і без помилок.

5. Пацієнт підписує 2 примірники декларації

Важливо: Уповноважена особа проставляє відмітку з датою на обох примірниках декларації. Один із примірників залишається у вас, інший – у медзакладу.

6. Уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему «Електронне здоров‘я»

Важливо: Ви офіційно задекларували вибір свого лікаря. Гроші за ваше обслуговування держава (НСЗУ) сплачуватиме закладу, у якому працює вибраний вами лікар. Цей процес розпочнеться одразу, коли медзаклад увійде у реформу: автономізується та укладе договір з НСЗУ.


Автор: Любов Коломієць. головний лікар КЗ «Кобеляцький Центр ПМСД»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2018, 11:58 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. New York / 31 березня 2018, 17:47
Як відписатися від лікаря, якщо його обрав, а він згодом «обісрався»?
2. професор / 2 квітня 2018, 00:49
Та не задавайте ви значноі уваги цій реформі. Зміни торкнуться переважно скорочення спеціалістів та зниження доходності лікарів в частині заробітної плати. Ну, ще вагомим стане відсутність можливості викликати швидку за невідкладними показами (лишаються тільки термінові та екстрені) і відсутність зобов’язання лікаря відвідувати пацієнта вдома (але на села обіцяють санітарний транспорт, який має доставити хворого до амбулаторії з віддаленого села)
3. микола козак / 2 квітня 2018, 10:03
Ну уклав я договір .Маю сімейного лікаря жіночої статі.На мене отримано гроші з бюджету.Захворів.Викликаю лікаря , а вона теж захворіла , пішла в декретну відпустку , плюнула на все і поїхала в Польщу на підробіток .Що далі ?Другий мене не прийме , бо не отримав за мене гроші , переоформляти договір -мені дуже погано і я не в змозі.Залишилось попрощатись з цим світом , чи викликати з Києва ДОКТОРА СМЕРТЬ??????????????????
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації