Вхід | Реєстрація

Центр зайнятості розробляє інвестиційну карту району

Центр зайнятості розробляє інвестиційну карту району

Спеціалісти установи збирають дані про працездатне безробітне населення та приміщення, які можна використати для налагодження виробництва чи надання послуг.

У понеділок на апаратній нараді в голови райдержадміністрації виступила директор районного центру зайнятості Наталія Хейлик, яка розповіла про роботу установи в минулому році.

Зі слів доповідача, протягом 2017 року послугами служби зайнятості скористались 2895 безробітних громадян. У минулому році збільшилась кількість ваканцій, поданих роботодавцями: 1807 проти 1493 у 2016‑му. Спеціалісти установи допомогли влаштуватись на роботу 1507 особам. П’ятеро безробітних отримали одноразову фінансову допомогу і зайнялись підприємницькою діяльністю.

— 405 громадян, які перебували на обліку в центрі зайнятості, пройшли професійне навчання та перепідготовку за професіями, що вказували роботодавці, — говорить Наталія Хейлик. — У громадських і тимчасових роботах взяли участь 818 осіб: 371 та 447 відповідно. Завдяки співпраці виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та центру зайнятості, на громадські роботи використано 1 мільйон 195 тисяч гривень.

Спеціалісти служби зайнятості працюють над легалізацією найманої праці. Протягом минулого року 20 роботодавців працевлаштували на новостворені місця 68 безробітних громадян, за що отримали компенсацію в розмірі єдиного соціального внеску.

На 1 січня 2018‑го на обліку в центрі зайнятості перебувало 1068 чоловік, з них 887 жителів сільської місцевості.

Серед проблемних питань директор центру виділила:

  • низький рівень оплати праці (мінімальна зарплата встановлена майже для половини запропонованих вакансій);
  • невідповідність кваліфікації робітників вимогам роботодавців (необхідність підвищувати рівень професійних знань);
  • зростання міграції населення, яке виїжджає на роботи за кордон.

На сьогоднішній день спеціалісти установи працюють над створенням нових робочих місць на території Кобеляцького району. У 2017‑му був відкритий швейний цех на 30 робочих місць у селі Світлогірське. У цьому році таке ж виробництво запрацює в Бутенках.

Також служба зайнятості розробляє карту інвестиційно привабливих населених пунктів району.

— Для цього спільно з органами місцевого самоврядування проводиться моніторинг працездатного безробітного населення і вільних приміщень, що є на території громади, для використання їх у виробництві, — пояснює Наталія Хейлик. — На сьогоднішній день інформацію про населення подали 22 громади, дев’ять поінформували про об’єкти нерухомості. Уже визначено 20 приміщень, що можна використовувати у різних сферах зайнятості. Тобто, інвестор, який буде готовий «зайти» в Кобеляцький район, отримає детальну інформацію про вік та кількість безробітного працездатного населення, їх професійні навички, будівлі, що можна використати для виробництва чи надання послуг.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2018, 15:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації