Вхід | Реєстрація

Слухаємо бандуру у виконанні талановитих дітей

Слухаємо бандуру у виконанні талановитих дітей

Не в кожній школі естетичного виховання діти навчаються гри на бандурі, адже в епоху новітніх технологій сучасні інструменти дещо відтісняють народні. Гравцями на бандурі ще у сиву давнину були чоловіки (кобзарі). Та згодом, особливо у радянські часи, інструментом оволоділи й жінки. Так і повелось, що гри на бандурі в школах навчалися, у основному, дівчата. Було так і в Царичанці.

На сьогодні ситуація змінилася. У школі естетичного виховання навчається багато хлопців–бандуристів. У класі викладачки бандури і співу Оксани Радиш це особливо помітно. Є і дуети, і тріо, і ансамбль.

У неділю, 25 березня, вихованці Оксани Віталіївни влаштували великий концерт для батьків та рідних. Упродовж півторагодинного музичного дійства учні демонстрували свої уміння гри на бандурі і з вокалу. Багато пісень дітей були присвячені весні, жінці, рідній землі.

У класі Оксани Радиш навчаються 18 школярів не лише з Царичанської громади, а і з Ляшківської. Педагогічній діяльності викладачка присвятила майже 20 років, протягом 10-ти з яких працює в Царичанській школі. Своїм вихованцям дарує повагу й любов, тож і діти віддячують їй сторицею.

— Мої учні всі талановиті. І я їх люблю, — каже Оксана Віталіївна.

Завершився концерт пісенним виступом Оксани Радиш. Батьки висловили свою вдячність юним артистам і викладачці. Ділились враженнями, робили світлини і ласували солодощами.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2018, 18:30 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації