Вхід | Реєстрація

Кіровоградці на гостині в царичанців

Кіровоградці на гостині в царичанців

21 березня сільські голови, представники місцевого самоврядування, районної ради та адміністрації Вільшанського району Кіровоградської області, журналісти центрального регіону відвідали Царичанську об’єднану територіальну громаду.

Візит делегації відбувся в рамках навчального туру «Кращі проекти: досвід громад, які об’єдналися». Очолив делегацію регіональний менеджер програми USAID DOBRE в Дніпрі Андрій Нагорний. Програма цього Агентства передає досвід громадам, які планують об’єднатися.

Близько 40 чоловік приїхали до Царичанки, щоб отримати максимум інформації про досвід нашої ОТГ та прийняти правильне рішення, куди їм далі рухатися. Напередодні кіровоградці побували з робочим візитом у Покровській громаді.

Об 11 годині в приміщенні селищної ради відбулася презентація Царичанської ОТГ, яку провела секретар ради Євгенія Велегура. Зустріч тривала близько півтори години. Євгенія Миколаївна детально зупинилася на планах соціально–економічного розвитку нашої громади, послугах, стратегії розвитку. До коментарів Євгенії долучалися заступник голови громади Марина Журавель та заступник голови з питань економіки Ірина Смоляга. Представники Вільшанського району жваво цікавились озвученою інформацією, задаючи різні запитання. Євгенія Велегура відзначила, що на 2018 рік у громаді заплановано освоїти 50 проектів.

— Ми активно працюємо над втіленням проектів, залучаючи кошти бюджетів різних рівнів та міжнародних програм, — поділилася секретар ради.

Крім презентації, гостям влаштували екскурсії до Царичанської опорної школи та заводу ТОВ АБК «Дніпро» (комбінат алкогольних та безалкогольних напоїв). Кіровоградці слухали, дивилися, оцінювали, визначалися зі своїми цілями, ділилися враженнями. Зокрема, заступника голови Вільшанської райради Олександра Михайлова наша громада вразила тим, що не боїться брати відповідальність за прийняті рішення і є учасником різних проектів та виграє гранти.

Нагадаємо, що програма USAID DOBRE розрахована на 5 років і допомагає місцевому самоврядуванню створити кращі умови для розвитку ОТГ. Вона виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID). Започаткована програма працює в семи цільових областях: Дніпропетровській, Івано–Франківській, Харківській, Херсонській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 квітня 2018, 13:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації