Вхід | Реєстрація

На засіданні виконавчого комітету

На засіданні виконавчого комітету

У п’ятницю, 23 березня, відбулося засідання виконкому Царичанської селищної ради. До черги денної входило 9 поточних питань. Загалом засідання пройшло швидко й оперативно.

Першою виступила директорка Будинку дитячої та юнацької творчості Валентина Сергієнко, коротко розповівши присутнім про діяльність закладу.

Історія БДЮТу розпочалася ще в 1955 році, коли було створено Будинок школярів у Царичанці. На сьогодні це багатопрофільний заклад позашкільної освіти. Тут діти займаються в позаурочний і позанавчальний час за такими напрямками: художньо–естетичний, туристсько–краєзнавчий, технічний, еколого–натуралістичний. Нині в гуртках розвивають свої здібності 439 вихованців віком від 6 до 17 років, у тому числі й діти різних пільгових категорій (сироти, з багатодітних сімей, з особливими освітніми потребами та з малозабезпечених сімей).

З вересня 2017 року БДЮТ став закладом Царичанської об’єднаної територіальної громади. На сьогодні Будинок творчості відвідують не тільки царичанські діти, а й школярі Прядівки, Бабайківки, Преображенки, Лисківки. Для багатьох учнів шкіл ОТГ відвідування такого закладу — це ще й певна соціальна адаптація: у них стало набагато більше друзів, розширилося коло інтересів, вони змогли реалізувати те, про що мріяли. У дітей з’явився широкий вибір уподобань: вокальний гурток, «Петриківська витинанка», «Студія сучасного дизайну», «Народні ремесла», «Народна вишивка та килимарство», «Юні туристи–краєзнавці», «Юні екологи», авіамодельний гурток. Крім того, на базі БДЮТу працюють секції ФСК «Мир» із силових видів спорту.

У позашкільному закладі постійно відбуваються цікаві масові заходи, де беруть участь діти всієї громади. Зі слів Валентини Сергієнко, Будинок творчості є центром позашкільної освіти, де здійснюються сміливі творчі ідеї та освоюються дитячі проекти. Валентина Григорівна ще зауважила, що статус педагога–позашкільника на сьогодні набагато нижчий, ніж статус шкільного вчителя (за оплатою праці, тривалістю відпустки, можливістю отримати категорію за підсумком атестації). І тому в колективі дуже мало педагогів–чоловіків з технічного фаху. 

— Розуміючи, що діюча мережа гуртків не в повній мірі забезпечує права дітей на здобуття позашкільної освіти (бо діти отримують те, що пропонуємо ми), нами разом з представником національного демократичного інституту розроблено анкету, — поділилася виступаюча. — Таке анкетування допоможе вивчити замовлення вихованців та батьків, які хочуть для своїх дітей більш високої якості позашкільної освіти.

Одне з питань черги денної стосувалося поліпшення житлових умов вразливої категорії населення. За висновками житлової комісії, було вирішено взяти на квартирний облік у позачергову чергу Ярослава Сала,  1999 року народження, дитину, позбавлену батьківського піклування. Також до черги були внесені 7 громадян, які перебували на обліку приєднаних сільських рад (мати–одиначка, діти, позбавлені батьківського піклування тощо).

Нещодавно відбулося засідання комісії з питань роботи із сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Було взято під соціальний супровід 2 такі сім’ї з Прядівки і Царичанки. У одній є загроза вилучення дітей. Також на комісії поставили на облік 3 сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах, зняли із соціального супроводу 2 сім’ї, які подолали обставини, тощо. Про все це доповів начальник соціально-гуманітарного відділу виконавчого комітету Юрій Липка. Крім того, виникла необхідність у створенні складу комісії (10 чоловік) та Положення про комісію виконавчого комітету з питань розгляду заяв громадян, які потребують соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на території громади. Члени виконкому затвердили склад комісії і Положення про неї.

Наприкінці засідання присутні затвердили план роботи виконкому на ІІ квартал поточного року, розглянули три звернення від громадян та затвердили список громадян, які звернулися з проханням надати матеріальну допомогу. Таких виявилося 14 осіб, серед яких 5 учасників антитерористичної операції. Люди просили надати матеріальну допомогу на лікування, вирішення соціально–побутових потреб, поховання батьків.

Підбивши підсумки та подякувавши за роботу, виконуючий обов’язки голови виконкому Володимир Стрілець оголосив про закінчення засідання.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 березня 2018, 13:23 | Царичанка | Суспільство
1. Zorn / 1 квітня 2018, 09:04
Цитата:Було взято під соціальний супровід 2 такі сім’ї з Прядівки і Царичанки. У одній є загроза вилучення дітей. Також на комісії поставили на облік 3 сім’ї,

Років 20 тому при райвиконкомах була комісія у справах неповнолітніх, в якій зарплату оримував лише секретар комісії. На сьогодні питаннями проблемних сімей опікуються: служба у справах дітей (), центр соціальних служб для сімї дітей та молоді, сектори або відділи у справах сімї та молоді ( штат не менше 3 чоловік в кожномій структурі), виконкоми місцевих рад, педколективи шкіл (особливо практичні психологи)... Фахівців, яким платить зарплату бюджет, досить багато, а от кількість сімей, де діти страждають, не зменшилась. Питання: де ж ефективність та продуктивнівсть праці соціальних служб?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації