Вхід | Реєстрація

На Полтавщині двоє школярів врятували на пожежі бабусю

На Полтавщині двоє школярів врятували на пожежі бабусю

29 березня 10-річний Олександр Дідечкин та 13-річний Іван Шевченко перебували на подвір’ї одного із приватних господарств на вулиці Корольова, що в с. Минівка Полтавського району. Раптом, з сусідського житлового будинку почало йти задимлення. Господиня домогосподарства, де перебували хлопці, спочатку вирішила, що в будинку несправне пічне опалення. Вже за мить школярі опинилися біля сусідського помешкання та зрозуміли – виникла пожежа. Зайшовши в будинок, діти помітили, що загоряння виникло на столі – ймовірно від несправної настільної лампи, яка продовжувала іскрити. Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Згадуючи ту подію, юні герої розповідають, що спочатку хотіли загасити пожежу снігом, але пригадали, що спершу, аби уникнути ураження струмом, необхідно вимкнути в будинку електрику. Доки один із хлопців знайшов на зовнішній стіні будинку перемикач та вимкнув струм, інший – набрав лопатою сніг. Іван Шевченко погасив пожежу та виніс на вулицю рештки тліючого домашнього майна. В сусідній кімнаті хлопець виявив 80-річну бабусю, яка не могла самостійно залишити будинок. Школяр допоміг літній жінці вийти на вулиці. В цей час, на подвір’я прибіг Олександр Дідечкин, який привів із собою на допомогу дорослих. Після огляду працівниками швидкої медичної допомоги, постраждалу було госпіталізовано до місцевої лікарні.

4 квітня голова Заворсклянської об’єднаної територіальної громади В’ячеслав Сологор у присутності представників обласної Служби порятунку «101» відзначив юних героїв за сміливі дії з порятунку людини.

«Ми в школі вивчали як потрібно поводитися під час пожежі. В той момент не думали про небезпеку, просто хотіли допомогти бабусі», – зауважили школярі.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2018, 10:19 | Полтава | Цікаве
1. Ольга Волоська / 8 квітня 2018, 14:28
«Ми в школі вивчали як потрібно поводитися під час пожежі. В той момент не думали про небезпеку, просто хотіли допомогти бабусі», – зауважили школярі.
Хороші діти ростуть. Батькам спасибі. І вчителям.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації