Вхід | Реєстрація

Про роботу в селі та підготовку до польових робіт

Про роботу в селі та підготовку до польових робіт

Минулого тижня, 28 березня, відбулося засідання колегії райдержадміністрації, під головуванням виконуючої обов’язки голови райдержадміністрації Олени Бакуліної. На черзі денній стояли три питання. Обговорювали зайнятість населення, проведення комплексу весняно–польових робіт і доступ до публічної інформації. Крім того, розглядалися ще кілька питань щодо життєдіяльності району. Зупинимося лише на двох темах.

Про те, як виконується Програма зайнятості населення району за 2017 рік, доповідала Ганна Омелян, начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Вона повідомила, що чисельність населення Царичанського району продовжує скорочуватися. На 1 січня 2017 року вона становила 27032 особи. За звітний період цей показник зменшився на 269 чоловік. За 2017 рік на підприємствах району середня зарплата збільшилась на 55,2 відсотка і склала 6550 гривень. У порівнянні з областю, показник становить 85,4 відсотка. Якщо говорити за агропромислову галузь, то тут середня зарплата за минулий рік склала 9540 гривень.

За даними управління, на 1 січня цього року на підприємствах району налічувалося 15 вакантних місць. Є певні проблеми з укомплектуванням кадрів у медичній галузі. Щоб допомогти людям знайти роботу і зорієнтувати їх на сучасний ринок праці, у центрі зайнятості проводяться професійні навчання та перенавчання. Після навчання центром було працевлаштовано 218 незайнятих громадян.

До доповіді Омелян долучилася директорка районного центру зайнятості Ганна Плець. Ганна Юріївна повідомила, що в їхній установі (за звітний рік) було зареєстровано 1010 незайнятих громадян. За сприяння служби зайнятості, протягом минулого року було працевлаштовано 579 чоловік.Покращує ситуацію щодо зайнятості населення Царичанський аграрний професійний ліцей (із 134 випускників було працевлаштовано 91 юнаків і дівчат).

Найактуальнішим у районі є вибір способів і методів подолання проблем сільського безробіття. Ганна Юріївна відмітила позитивний досвід у цьому Рудківської сільської ради. Для підвищення зайнятості населення у віддалених населених пунктах необхідно, за словами доповідачки, відроджувати галузь тваринництва і переробки сільгосппродукції.

Про здійснення заходів щодо забезпечення своєчасного проведення весняних польових робіт розповів провідний інспектор агропромислового відділу РДА Михайло Каніболоцький. У ході виступу службовець повідомив про необхідність проведення культивації, весняного боронування та посіву ярих культур на площі 42640 гектарів, у тому числі ярого ячменю — 5800 гектарів, гречки — на 120 гектарах, кукурудзи на зерно — 15900 гектарів, соняшника — 11500 гектарів. Для виконання цих робіт у господарствах всіх форм власності є відповідний набір техніки та обладнання.

З осені 2017 року посіяно 9547 гектарів озимих культур, у тому числі на зерно —  9490 гектарів. Зі слів Михайла Каніболоцького, станом на 28 березня 4100 гектарів посівів різних культур знаходяться в доброму стані, 4747 гектарів — у задовільному стані, 643 гектар — слабкі та зріджені. Крім того, посіяно 1877 гектарів озимого ріпаку. На сьогодні 1136 гектарів знаходяться в задовільному стані, а 741 — у слабкому та зрідженому. Агроформування на сьогодні стовідсотково забезпечені мінеральними добривами та протруювачами. Як повідомив виступаючий, ТОВ «Маїсадур Семанс Україна» (Могилівська ОТГ) дасть змогу забезпечити аграріїв району якісним насінням кукурудзи і соняшнику.

У ході колегії було розглянуто питання про виконання вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» в районі, за підсумками 2017 року, та інші. Головуюча  Олена Бакуліна підвела підсумки з усіх розглянутих питань.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 квітня 2018, 17:36 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації