Вхід | Реєстрація

Газ відрізали безкоштовно, а приєднати пропонують за гроші

Газ відрізали безкоштовно, а приєднати пропонують за гроші

Мешканка вулиці Набережна в Нових Санжарах тиждень живе без газу. За сім днів до того працівники газової служби від’єднали будинок від газопостачання. Щоб його відновити, потрібно відремонтувати трубу, яка, імовірно, пропускає газ. Господарка переконана — роботи безкоштовно мають виконати самі газовики. У службі переконані — ремонт має оплатити власниця будинку.

 

Приїхали зняти лічильник, натомість відрізали газ

27 березня до мешканки Нових Санжар Тетяни Степанової приїхали працівники газової служби. Пояснили, що мають намір зняти лічильник, аби відвезти його на повірку. Причиною вказали мале споживання газу споживачем. Господиня будинку пояснила, що більшість часу не жила в помешканні, бо доглядала хворого батька. Також жінка зауважила, що дозволить зняти лічильник лише за умови, якщо вона поїде разом з працівниками управління і буде присутньою при повірці.

— Мені знайомі перед цим дзвонили і говорили, щоб не давала самим забирати лічильник, бо мене можуть підставити. Щось там накрутять, а скажуть, що це я. І нічим не доведеш, — пояснюватиме пізніше Тетяна Степанова в розмові з журналістом «ЕХО».

Лічильник працівники газової служби так і не зняли. Натомість, у процесі розмови дізналися, що господиня три місяці тому встановила в будинку новий котел, але не зареєструвала його. За словами жінки, це і стало причиною того, що її будинок було від’єднано від подачі газу.

— Вони поставили заглушку на стояку. А потім кажуть: «Та тут ще й утєчка є!» Хоча ніякої «утєчки» там не було. Це вони, коли відключали, розхитали стояк і щось там зламали! — стверджує господиня.

Після цих подій минув тиждень. За словами Тетяни Степанової, у її будинку зараз тримається температура +4. Їсти готувати ні на чому. Жінка зареєструвала котел, потім ходила в районну адміністрацію та в управління газового господарства. При цьому Тетяна Степанова зауважує: газовики готові знову підключити їй газ, за умови, якщо вона оплатить відповідні роботи. Вона платити за них не планує.

— Вони самі поламали цю трубу, розхитали стояк, а я маю за це їм ще й платити? Хай і приїжджають, і підключають! Повірити лічильник я згодна, але лише у моїй присутності, — пояснює новосанжарка.

 

Газ підключать, якщо власниця заплатить близько 1000 гривень

Про те, чому відключили та коли відновлять газопостачання будинку Тетяни Степанової, ми дізнавалися в Новосанжарській ДГП. Її начальник Олександр Афанасьєв пояснив, що в його працівників було кілька причин, щоб припинити подачу газу до будинку. Перша — наявність витоку газу. Друга — відсутність акту про перевірку димвентканалів, що могло свідчити про відсутність тяги в приміщенні. Також порушенням був незареєстрований котел та непроведення технічного обслуговування. Щодо пошкодженого стояка і того, хто має його лагодити, начальник пояснив наступне:

— За договором, від точки врізки до будинку труба є власністю господаря. Він має відповідати за її справність і за ремонт, якщо вона буде пошкоджена. Витік газу на стоякові був ще до відключення і встановлення «заглушки», тому причиною були не дії моїх працівників.

Також Олександр Афанасьєв констатував, що (станом на ранок 3 квітня) до ДГП не надходила заява від Тетяни Степанової на відновлення газопостачання. Бригада газовиків готова приєднати будинок, за умови, якщо господарі усунуть всі вищезазначені порушення та оплатять роботи із заміни частини труби. Вартість цих робіт складає приблизно 750 гривень. Ще близько 200 становитиме плата за підключення.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2018, 12:30 | Нові Cанжари | Суспільство


1. arturwanga / 8 квітня 2018, 07:27
Раджу вам скласти скаргу на працiвникiв Новосанжарського ДГП оскiльки вони все там робили з порушенням чинного законодавства.У нас як завжди як стикаешся з владою або працiвниками якихось установ то як за звичай розумiеш що нiякого права в нас (простих громадян) просто неiснуе.
2. Ольга Волоська / 8 квітня 2018, 13:09
Та й що, Володимир Паршевлюк, це ми вже в Європі? Чи й досі ви вірите в ідеали майдану? І невже знову злий Янукович в усіх гріхах винен? чи все-таки тотальна корупція і відчуття безкарності і вседозволеності? Що найсумніше - всі оті люди, які так вольготно сьогодні себе почувають перед беззахисними власниками приватних будівель, аж ніяк не задумуються, що вони самі завтра можуть опинитися на місці скривджених ними людей....

Змінено 08.04.2018, 13:10
3. Beri Mor / 8 квітня 2018, 14:09
2.Ольга Волоська
« Володимир Паршевлюк»

Негоже в світле свято нечисть згадувати.
4. Ольга Волоська / 8 квітня 2018, 14:29
3.Beri Mor
«Негоже в світле свято нечисть згадувати.»

Можна, я більше не буду.......
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації