Вхід | Реєстрація

В Козельщинському районі на військову службу відправили перших призовників

В Козельщинському районі на військову службу відправили перших призовників

10-го квітня на строкову службу з району відправили перших 4-х призовників. Всього ж цієї весни до лав Збройних Сил, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби заплановано призвати 17 юнаків.

Проводжати призовників приїхали їхні батьки та рідні. Перед відправкою у світлиці військкомату їм вручили військові квитки та подякували батькам за виховання захисників Вітчизни. Їх заспокоїли, пояснивши що згідно Указу Президента України строковики не залучаються до виконання бойових завдань у зоні проведення АТО.

Перед посадкою в автобус легкої дороги та гарної служби хлопцям  побажав ТВО військового комісара Козельщинського РВК майор Ігор ТУРЧИН. Ще раз попрощавшись з рідними вони вирушили до Полтави на збірний пункт обласного військкомату, де призовників розподіляють по військовим частинам та навчальним центрам.

У першій партії на строкову військову службу призвали: Владислава ШЕМШУРА з смт Козельщина, Ростислава КОБЕНЯКА з смт Нова Галещина, Андрія ФАТКА з с. Задовга та Григорія ПОСОБЧУКА з с. Василівка.

За словами головного спеціалісті відділення комплектування військкомату Івана ГУРИНА, усі вони мають розпочати військову службу з навчального центру «ДЕСНА», де отримають військову спеціальність. А потім продовжать проходження строкової служби в одній із військових частин Сухопутних військ. Строк їхньої служби буде 1,5 року за винятком Владислава ШЕМШУРА, який має повну вищу освіту отже і служити згідно чинного законодавства буде лише рік.

Тож побажаємо нашим землякам успіхів у службі, мужності та витримки, а їх рідним - терпіння та бадьорості. І нагадаємо, що кожний справжній чоловік має пройти армійську службу та навчитися володіти зброєю, щоб у разі необхідності вміти захистити свою країну. 

Як пояснив ТВО військового комісара майор Ігор ТУРЧИН, призов на строкову військову службу в Козельщинському районі завжди проходив організовано та без жодних зривів. Цієї весни на військову службу з району планується призвати 17 юнаків віком від 20 до 27 років. Більшість з них потрапить до військових частин та навчальних центрів Збройних Сил України, четверо проходитимуть службу в Національній гвардії і ще четверо – у Державній прикордонній службі. Всі новобранці пройшли ретельний професійно-психологічний відбір та за станом здоров’я придатні до проходження військової служби.


Автор: Віктор КРУК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2018, 14:23 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації