Вхід | Реєстрація

У травні паливо на АЗС може подорожчати на 5 гривень за літр

У травні паливо на АЗС може подорожчати на 5 гривень за літр

Найбільший український виробник нафтопродуктів пропонує ввести квотування і загороджувальні мита на імпорт палива.

Це може привести до зростання цін на АЗС, повідомляє «auto 24».

Компанія “Укртатнафта” вже подала заяву до Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Документом пропонується ввести жорсткі обмеження на імпорт нафтопродуктів. Такі заходи, на думку заявників, повинні забезпечити завантаження вітчизняних нафтопереробних заводів.

За оцінками експертів, введення пропонованих “Укртатнафтою” заходів призведе до дефіциту палива на роздрібному ринку та різкого зростання цін.

–Будь-які квоти означають зникнення конкуренції серед постачальників, а значить – зростання цін. У пікові періоди “Укртатнафта” буде не в змозі забезпечити заявлені 30-40% ринку ДП, почне імпорт з митом, яка в поточних умовах цін додасть $ 200/т або більше 5 грн/л у роздрібній мережі, – заявив директор “Консалтингової групи А-95” Сергій Куюн.

На думку експертів, “Укртатнафта” в даний момент володіє негативною діловою репутацією. Пов’язано це не тільки з застарілим обладнанням нафтопереробних заводів і якістю виробленого палива.

За словами президента нафтогазової асоціації України Дмитра Кулика, “Укртатнафта” є ненадійним бізнес- партнером, який може відхилятися від дотримання договірних зобов’язань.

– Всі хочуть працювати з внутрішнім виробником, оскільки завозити імпорт дорого і ризиковано. Але це більш надійно, ніж працювати з “Укртатнафтою”, – говорить Дмитро Кулик.

На його думку, саме тому багато роздрібних продавців і споживачів готові переплачувати за імпортний товар, але отримувати при цьому гарантію якості і беззаперечне дотримання зобов’язань.


Автор: «Авто 24»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2018, 15:17 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації