Вхід | Реєстрація

У поле вийшли після Великодня

У поле вийшли після Великодня

У районному управлінні агропромислового розвитку повідомляють про те, що аграрії розпочали весняно-польові роботи.

Керівник управління Тетяна Чердак розповідає, що відразу після Великодня сільгоспвиробники почали закривати вологу на полях. Першими розпочали комплекс польвих робіт працівники кооперативу «Радянський». Майже одночасно в поле вийшли і трактори на полях фермерських господарств «Громада», «Червоні Квіти», СТОВ «Бережнівське», ПСП «Урожай», агрофірми «Добробут».

У цьому році, через затяжну весну і велику кількість опадів у березні, початок робіт дещо затримався в часі. І зараз частина аграріїв чекають, доки висохне земля в низинах. Поки що вони лише закривають вологу. Але через кілька днів уже розпочнеться посівна. Спочатку сіятимуть багаторічні трави, потім — ячмінь, а за ним дійде черга і до соняшнику.

За словами аграріїв, озимі культури перезимували добре. І якщо в травні пройдуть дощі, можна буде очікувати на непоганий урожай ранніх зернових культур. У середу в «Добробуті» почали сіяти цукровий буряк.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2018, 15:21 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації