Вхід | Реєстрація

У Горшініх Плавнях відбувся дебатний турнір «Активна громада – 2018»

У Горшініх Плавнях відбувся дебатний турнір «Активна громада – 2018»

13 квітня 2018 р. у приміщенні будівельного відділення Вищого професійного гірничо-будівельного училища відбувся Дебатний турнір «Активна Громада – 2018», який  став міським відбірковим етапом до національного дебатного турніру в рамках Всеукраїнської кампанії «Активна Громада: право вибору» громадської організації «Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут Республіка». Дебати відбувалися за британською парламентською системою.

Протягом дня з перервами на каву-брейк та обід молоді дебатерки та дебатери активно дискутували щодо участі молоді у суспільно-політичному житті країни в якості суб’єктів виборчого процесу, впровадження громадського фінансування партій та забезпечення прозорості діяльності суб’єктів владних повноважень. Не дивлячись на незвичну та важку для молодих горішньоплавнян тематику, хлопці та дівчата гідно представили всі плюси та мінуси реформування України за вищезазначеними напрямками.

У ході запеклої боротьби інтелектів та широти поглядів впевнену перемогу отримали Юрій МАЙОРОВ і Дмитро ТОДЧУК  із ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Друге місце зайняли Абігаль ГАРМИДЕР і Дмитро МАРЧУК із СЗОШ І-ІІІ ст. №4 з поглибленим вивченням англійської мови. Третє місце зайняли Вікторія ГИРЕНКО та Анна ФЬОДОРОВА із СЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім. В.О. Нижниченка з поглибленим вивченням предметів суспільно гуманітарного циклу. Кращою спікеркою Дебатного турніру «Активна Громада – 2018» визнана Абігаль ГАРМИДЕР.

Участь у дебатах взяли учнівські команди всіх загальноосвітніх закладів міста та ВПГБУ. Усі учасники турніру отримали пам’ятні подарунки та дипломи за участь. Краща спікерка та команди, що зайняли 1, 2 та 3 місце отримали дипломи та кубки. За результатами відбіркового турніру, Юрій МАЙОРОВ і Дмитро ТОДЧУК вибороли право представляти м. Горішні Плавні в травні 2018 р. на національному турнірі у Києві, у якому зійдуться представники 30-ти міст з різних куточків України.

Дебатний турнір «Активна Громада – 2018» у м. Горішні Плавні, як і торішній, був організований регіональним представництвом Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» за підтримки Відділу освіти Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області та Вищого професійного гірничо-будівельного училища.


Автор: Володимир Дмитренко, ВІ «Активна Громада»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації