Вхід | Реєстрація

Опалюємо будинок… повітрям!

Опалюємо будинок… повітрям!

Я, коротше, цієї зими вирішив економити на опаленні – поставив собі котел на дровах. Газу, звичайно, споживати став у рази менше, але і витрати були чималенькі – сам котел у копієчку влетів, а ще ж дрова та вугілля прийшлося купувати. Ну та худо-бідно зиму вже перебув, але бачу, що зекономив не дуже так. Щоб не збрехати, так вийшло трохи менше, чим на газові. А тут оце Петруха до мене заходить. Глянув на мій котел. І давай мені щось городити про теплові насоси, про копійчане тепло у будинку і про те, що я дурко набитий, якщо рішив купить котел на дровах. Я його спершу послати хотів, а тоді, думаю, хай балака, а я послухаю. Ну, він телефон витягнув і показує мені сайт якийсь http://ekonomteplo.com.ua/teplovi-nasosy/teplovi-nasosy-nibe/

Я кажу – ну й шо, шо насоси? Це воду качати насоси, чи шини качати насоси? При чому тут опалення дому?! А він як загориться, як давай мені розказувати, що у землі – якщо пробурити метрів 150-200 – завжди тепло. Як у нас весною – градусів 15 плюс. І от якщо такий насос підключити до труби, а трубу запустити у пробурену дірку, то буде він тягти теплу воду і нею гріти дім.

– Це ж практично безплатно! - каже він мені. І махає руками. – Ти порахуй – за газ не платити, дрова не купляти! Тільки за світло платиш. Так це ж не ті гроші. Ну, хай – на насос витратишся, так ти за сезон його тричі відіб’єш.

Я, чесно кажучи, не дуже вірю. Я і коли котел на дровах купляв, мені казали, що економія буде – ого-го. А вийшло трохи не так. Та Петруха балака-балака, а я думаю – таке, як туди його плете. Каже, той насос навіть у хаті не обов’язково чіпляти. Можна на дворі повісить і він буде собі тягнути воду та гнати у систему.

Ну я то слухати-слухаю, але думаю – якось усе гладко виходить. Аж занадто. А він ніяк не вгамується. Каже, можна поставити такий насос – і землю не бурити. І труби ніякі не кидати. Типу, є такі насоси, що із повітря тепло беруть і ним потім воду нагрівають. Каже, глянь, он на сайті http://ekonomteplo.com.ua/teplovi-nasosy/teplovi-nasosy-nibe/ таких повно.

Ну зайшли ми із телефону на сайт, подивились. Правда-таки, пишуть, що взагалі можна тепло із повітря брати. І воду нагріватиме так само, і бурити нічого не треба. Оце тобі – куди техніка зайшла! Ще пишуть, що тим, хто такі насоси у себе ставлять, іще якісь пільги дають. Типу, за те, що вибирають екологічний тип опалення. Ну так, вже ж екологічніший, ніж вугіллям чадити на все село! Ще пишуть – не знаю, вірити/ні – що зекономити із таким насосом можна до 70 відсотків витрати на опалення. Я порахував – це тисяч 10-12 в сезон я у сімейному бюджеті залишу. Непогано, їй Богу, якщо правда, звичайно. Ну, ми іще із Петрухою посиділи, покурили. Я кажу йому – зараз уже тепло, літо якось переживемо, а от на осінь буду думати – може, й куплю собі той насос. Треба ж і про екологію думати, га. Та й 12 тисяч економії – непоганий стимул, ой непоганий.


Автор: Матвій Кирилов
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 квітня 2018, 09:30 | Полтавщина | Цікаве
1. stina5417 / 14 жовтня 2019, 12:22
Коментар видалено за порушення пункту 2.3 Правил користування сайтом
2. orakul / 14 жовтня 2019, 16:48
Найкращий тепловий насос - землянка. А років черз 20 вас взагалі в печери загонят. "И ето правильно", говорив один "класик". Українці лише на таке й заслуговуют.
3. Ltava / 14 жовтня 2019, 18:44
2.orakul
«Найкращий тепловий насос - землянка. »

Найкращий насос - СХОРОН !!!:))
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації