Вхід | Реєстрація

У реабілітаційних центрах примусово лікували людей

У реабілітаційних центрах примусово лікували людей

11 квітня в Полтаві співробітники прокуратури та поліції області виявили 60 осіб, які проходили так званий курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності. Третина з них заявила, що їх тримали проти волі. Про це повідомила прес-служба прокуратури Полтавської області.

Перевірку двох реабілітаційних центрів правоохоронці, разом з працівниками органів, які здійснюють нагляд за додержанням законів при виконані судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, провели в рамках розслідування кримінального провадження за частиною 1 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі).

Поліцейські опитали присутніх у центрах осіб. 20 із них повідомили, що їх тримали в закладах незаконно, обмежуючи особисту свободу. Серед таких була 1 малолітня дівчина та 2 неповнолітні хлопці.

У одному з центрів люди не мали вільного виходу з приміщення. Вікна були заґратовані та закриті, а доступ свіжого повітря — обмежений. Окрім цього, кілька осіб повідомили, що працівники закладу примусово надавали їм невідомі лікарські засоби, а за порушення карали. Їх примушували тривалий час стояти на табуретці та забороняли спілкуватися.

Діти знаходилися без дозвільних документів, які підтверджували правомірність їх перебування.
Наразі ці особи, за втручання правоохоронців, залишили реабілітаційні центри. Дітей передали родичам. Серед них були жителі Полтавської, Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Волинської, Харківської, Львівської, Хмельницької та Херсонської областей.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Судячи з оперативних фото, один з цих двох центрів розташований на провулку Вузькому, 1. Там знаходиться реабілітаційний центр «Волна». У серпні 2017 року туди вже навідувалася прокуратура. Тоді 21 «пацієнт» заявили, що їх там тримають проти волі. Серед таких був і громадянин США.

За даними офіційного сайту центру, у лютому 2018 року він отримав медичну ліцензію від МОЗ. Вартість лікування у ньому сягає 60 тисяч гривень.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2018, 12:51 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації